Direktörernas girighet

Ja inte bara direktörernas, utan också kapitalisternas, storförtagsägarnas girighet tycks vara obegränsad. När andra delar av samhället blir allt fattigare och får allt mindre pengar att röra sig med så tänker direktörerna och storkapitalisterna inte lida på grund av den kris som de själva delvis skapat genom sin ohämmade spekulation och sin dyrkan av den fria marknaden.

Därför sänker man inte SEB-direktörernas löner utan försvarar istället höjningar, men däremot sänker man arbetarnas och tar villigt mot våra skattepengar för att deras företag ska överleva. Ska vi överhuvudtaget hjälpa bankerna så ska vi ta över dem utan kompensation till den nuvarande ägarna och sätta dem under de anställdas och kundernas kontroll. Sen kan vi låta sätta direktörslönerna på ett mer lämpligt sätt än som nu sker.

Intressant?
Bloggat: Kildén & Åsman, Spånbinge,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Pingback: Kildén & Åsman » Bloggarkiv » Vem är värd 15 miljoner i lön?()

 • Vad kan man säga? Staten och kapitalet sitter i samma båt.

 • Daniel A

  Dom har garanterat också skattefifflat också för att garantera att deras egna pengar inte går till bankstödet och den ekonomiska kollaps som dom bidragit till.

 • Pingback: Det man förlorar på gungorna tar man in på karusellerna « Nemokrati()

 • Trygghetsfanatiker är vad de är, för egen del.

 • Gustav H

  Det är ju precis likadant i de statliga myndigheterna, ersättningar höjs och bonusar smusslas in, runt riktlinjerna. Vad får dig att tro att gemensamt ägare skulle stoppa sådant här, egentligen? Det är ju samma människor som arbetar överallt, de är inte mer moraliska(?) i offentlig förvaltning och bolag än i den privata sektorn.

 • Pingback: Regeringens katastrofala misslyckande « Ett hjärta RÖTT()

 • Anders_S

  Gustav H: en skillnad är att offentlig sektor står under demokratisk kontroll. Det gör inte de privata företagen. Sen är det ju arbetar- och kundkontroll jag föreslår, vilket innebär en mer direkt demokratisk kontroll än via parlamentet.

 • Apan

  Sluta ljug. SEB har inte tagit emot några statliga pengar. Så ej Swedbank (än i alla fall). Det är ”kapitalisternas” egna pengar som än så länge pumpats in de bolagen. Sedan är ju vi alla de största kapitalisterna genom vårat ägande i fonder och pensioner, men vem bryr sig.

 • Jag kan inte se annat än att det är dags att avskeda och byta ut både bankdirektörer och bankstyrelser. De har uppenbarligen inte klarat av sina jobb. Hade de det skulle vi inte haft den kris vi har nu.

  De kan från och med nu knappast hänvisa till sin oerhörda kompetens för att rättfärdiga sina ohemula löner.

 • Pingback: Wanja Lundby-Wedin - avgå! | Svensson()