Sons of Silence – ett av de 5 stora i USA

Del 10 av 25 i serien Internationella mc-gäng

Den 1966 i Colorado grundade 1%-klubben Sons of Silence har över tid vuxit ganska starkt och ha dessutom samarbete med en del andra enprocentklubbar samt ett flertal officiella supportklubbar. Man kan säga att klubbens chapters finns huvudsakligen i den US-amerikanska mellanvästern, men sen 1998 finns man också i Tyskland. Av många ansedd som större och mer betydande än Mongols MC och anses vara ett av de fem stora gängen i USA bredvid Hells Angels MC, Bandidos MC, Outlaws MC och Pagans MC. Anses ha vänskapliga förbindelser med Pagans MC och fientliga med Mongols MC.

Man har sålunda en allians med Iron Horsemen MC, en annan 1%-klubb som i sin tur har vänskapliga förbindelser med ytterligare en, Phantoms MC. Iron Horsemen finns längre österut än Sons of Silence, i många av hillbillystaterna och i New England. Phantoms MC startade som bilklubb på 1950-talet och blev 1%-bikerklubb 1962 och finns i Washington DC. Phantoms MC upprätthåller också vänskapsförbindelser med ett annat större internationellt 1%-gäng, Warlocks MC.

Vad gäller Iron Horsemen MC finns en 1%-klubb med samma namn i Australien som inte verkar ha något samband med den amerikanska klubben. Amerikanska Iron Horsemen bildades 1969 och bytte till nuvarande färger på 1990-talet. En klubb i Denver i Colorado med samma namn har dock inte samma ursprung och tillhör inte heller Iron Horsemen Nation.

Man har också ovanligt många supportklubbar för att vara en relativt okänd 1%-klubb, Däribland American Iron MC, Deuces Wild MC, Silent Few MC, Silent Thunder MC, Crew MC, X-Winos MC, Silent Brothers MC och Silent Rebels MC. De flesta av dessa finns i mellanvästern. Utöver detta har man kontakter med en mängd olika klubbar på olika sätt, exempelvis med Gringos MC i Denver (dom inte verkar vara en supporterklubb till Bandidos på samma sätt som den tyska klubben med samma namn), Raptorz MC och en del andra.

Såväl Sons of SIlence MC som Iron Horsemen MC förekommer regelbudnet i rapporter om grov brottslighet.

Nu är det dock också så att saker och ting i denna värld av mc-gäng förändras väldigt fort och ständigt så en del av informationen ovan är säkerligen gammal redan när jag skriver den då jag utgått från olika hemsidors information inklusive länkningar och det kan ju vara så att uppgifterna inte uppdaterats på länge. Inte heller har jag någon kunskap i hur omfattande kontakterna mellan olika gäng är eller vilken karaktär dessa har såvid jag inte skrivit att det handlar om supporterklubbar.

Läs mer: Washington Post1, KCSR, Gangland, Springerlink, White Trash Networks, MaineToday, Washington Post2, Bikernet, The Gazette,

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Technorati: , , , , , , , , , , ,

Powered by ScribeFire.

sonsofsilence.jpg

Series Navigation<< Mongols MC – ett av de stora mc-gängen i USAWarlocks MC – flera olika oberoende 1%-gäng >>
Advertisements