Pagan’s MC – uttalad rasism

Del 12 av 25 i serien Internationella mc-gäng

Pagan’s MC finns huvudsakligen på USA:s östkust och räknas som en av de 5 stora 1%-klubbarna i USA. Rent medlemsmässigt är den förmodligen den minsta av de fem. De som är större är Bandidos MC, Hells Angels MC, Outlaws MC och Sons of Silence MC (framförallt om man räknar alliansen Sons of Silence och Iron Horsemen som en organisation). Mongols MC är förmodligen i ungefär samma storleksordning i USA som Pagans MC. Totalt har Pagans MC kanske 400 medlemmar.

Klubben grundades 1959 i Maryland och expanderade därefter snabbt för att 1968 totalt dominera USA:s östkust. Man har en extremt uttalad rasistisk och nationalistiska grundvalar. Endast vita får vara medlemmar och man vill inte ha organisationer i andra länder än USA. Man har kontakter med maffiagrupper i Maryland och Pittsburgh och anses ha vänskapliga förbindelser med Sons of Silence. Med andra gäng som Warlocks MC (Pennsylvaniagänget) och har haft en hel del skärmystlingar med andra gäng som Hells Angels MC, Bandidos MC, The Breed MC och Mongols MC.

Under senare år har antalet medlemmar i organisationen sjunkit samtidigt som Hells Angels har expanderat i Pagans traditionella hemtrakter.

Nu är det dock så att saker och ting i denna värld av mc-gäng förändras fort och ständigt så en del av informationen ovan är säkerligen gammal redan när jag skriver den då jag utgått från olika hemsidors information inklusive länkningar och det kan ju vara så att uppgifterna inte uppdaterats på länge. Inte heller har jag någon kunskap i hur omfattande kontakterna mellan olika gäng är eller vilken karaktär dessa har såvida jag inte skrivit att det handlar om supporterklubbar.

Läs mer: USDOJ, Maryland Gangs, Herald Mail, Malefactors Register, Jailed Pagans, NJ.com, NYT, Nationmaster, Wasted Talent,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Technorati: , , , , , ,

Powered by ScribeFire.

 pagans.jpeg

Series Navigation<< Warlocks MC – flera olika oberoende 1%-gängBorn to be Wild MC – Berlins stora 1%-klubb >>
Advertisements

One Reply to “Pagan’s MC – uttalad rasism”

  1. Jag är inte helt säker på detta, men bilden av Surt (eller Surtur) som förekommer på Pagans västar är förmodligen snodd från en marvelserie (Thor?) från 70-talet…

Kommentarer inaktiverade.