Born to be Wild MC – Berlins stora 1%-klubb

Del 13 av 25 i serien Internationella mc-gäng

Born to be Wild MC (BTBW) är antagligen Tysklands näst största 1%-klubb. I alla fall om det handlar om antalet medlemmar totalt i världen. Inom Tyskland kan man säkerligen ha lika många medlemmar som Gremium MC har. Men utanför Tyskland finns man bara i Italien.

BTBW, som grundades 1975 i Berlin och fick sitt nuvarande namn 1979 har också flera stycken supportklubbar i Tyskland såväl som i Italien. Det är Wild Power Crew, Wild Skulls MC, Wild Vikings MC, Wild Force MC och Wild Line MC i Tyskland samt Wild Rooks MG och FTW BC i Italien. BTBW utvecklades alltså ganska avsevärt från starten, men den stora expansionen kom efter murens fall på 1990-talet då man grundade nya chapters på många platser och andra klubbar patchade över till Born to be Wild MC. Klubben är en tydligt uttalad enprocentklubb.

Både i Italien och Tyskland har man kontakter med ytterligare en mängd klubbar. Bland annat Black Devils MC som finns i både Tyskland och Italien, Lowlanders MC, Unknown Bikers MC, Ancient Dragons MC, Löwen MC, Fadalten MC, Hells Angels MC, Kiowa MC, Black Scorpions MC, Route 73 BG (supportklubb till Black Devils MC), Bintars MG, Smoking Wheels, Ex Pirat och Vipers i Italien.

Bland tyska kontakter märks Rolling Wheels MC. En klubb som is sig själv har åtskilliga supportklubbar och andra kontakter utan att man på nåt sätt utger sig för att vara en 1%-klubb. Rolling Wheels finns också i Serbien. Supportklubbarna för Rolling Wheels är Dark Division MC och Bloody Devils MC. Utöver detta har man kontakter med en mängd klubbar i Tyskland, däribland många av de som Born to be Wild MC också har kontakter med.

Bland klubbar som BTBW och deras supportklubbar I Tyskland har kontakter med märks förutom redan nämnda klubbar Harley-Davidson BC, E-achtzen, Trachops MC, Free Eagles MC (med egen supporterklubb, Dark Hawks MC), Bridge Guards MC, Vanguard MC, No Name MC (med avdelningar i Sverige, Danmark och Polen, förutom Tyskland), Ride or Die MC och en mängd andra klubbar, de flesta dock inte 1%-klubbar och en del ganska långt från den kriminella bikerscenen.

I Nederländerna har man kontakt med Companeros MC som är supportklubb till Hells Angels MC och i Finland har man kontakter med Deep South MC. Och på Irland fins kontakter med Vikings MC, en del av Alliance MC Ireland, en smmanslutning av fyra oberoende 1%-mc-klubbar som vill hålla Irland fritt från de stora gängen.

Överhuvudtaget är den tyska bikerscenen välorganiserad och olika klubbar har ofta många olika kontakter med andra.

Nu är det dock så att saker och ting i denna värld av mc-gäng förändras fort och ständigt så en del av informationen ovan är säkerligen gammal redan när jag skriver den då jag utgått från olika hemsidors information inklusive länkningar och det kan ju vara så att uppgifterna inte uppdaterats på länge. Inte heller har jag någon kunskap i hur omfattande kontakterna mellan olika gäng är eller vilken karaktär dessa har såvida jag inte skrivit att det handlar om supporterklubbar.

Mer: Youtube, German Colours, Jungle-World,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Technorati: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Powered by ScribeFire.

btbw.jpg

Series Navigation<< Pagan’s MC – uttalad rasismVagos MC – stor 1%-klubb i sydvästra USA >>
Advertisements