Comancheros MC – ett av Australiens mc-gäng

Del 15 av 25 i serien Internationella mc-gäng

Ett klubbnamn som förekommer i Hunter S. Thompsons bok från 1966, Hell’s Angels – en sällsam legend. Den idag kändaste (ökändaste?) mc-klubben med detta namn finns i Australien. Denna klubb startades redan 1966 i Sydney. 1982 bildades ett nytt chapter, efter att några medlemmar blivit osams sinsemellan. Detta nya chapter blev 1984 istället den första Bandidos-klubben i Australien och brytningen betraktades av Comancheros MC som fientlig varvid de båda klubbarna hamnade i en allvarlig konflikt som bland annat ledde till massakern i Milperra med 7 dödade.

Klubben anses vara en av de våldsammaste klubbarna i Australien och enligt flera källor är det djupt inblandade i knarkhandel och annan kriminalitet. Man är fiender med de flesta andra mc-gäng i Australien. Speciellt Notorious och Bandidos MC förstås. Kriget mellan de olika gängen i Sydney pågår än idag. Samma dag som jag skriver detta överfölls exempelvis Hells Angels-medlemmar på flygplatsen i Sydney när de anlände, av Comancheros.

Utöver den australiska 1%-klubben finns det klubbar med samma namn i Spanien Denna har inga kontakter med den australiska klubben.

Nu är det dock så att saker och ting i denna värld av mc-gäng förändras fort och ständigt så en del av informationen ovan är säkerligen gammal redan när jag skriver den då jag utgått från olika hemsidors information inklusive länkningar och det kan ju vara så att uppgifterna inte uppdaterats på länge. Inte heller har jag någon kunskap i hur omfattande kontakterna mellan olika gäng är eller vilken karaktär dessa har såvida jag inte skrivit att det handlar om supporterklubbar.

Läs mer: SMH1, SMH2, SMH3,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,
comanchero-banner-advertisment.gif

Blogged with the Flock Browser

 

Tags: , , , , , ,

 

Series Navigation<< Vagos MC – stor 1%-klubb i sydvästra USARebels MC – Australiens största 1%-klubb >>
Advertisements