Vagos MC – stor 1%-klubb i sydvästra USA

Del 14 av 25 i serien Internationella mc-gäng

Vagos MC, grundat på 1960-talet i San Bernardino (Berdoo), samma plats där också Hells Angels MC grundades. Har omkring 300 fullvärdiga medlemmar och chapters (medlemsorganisationer) även i Mexico. Har medlemmar av både vitt och latinamerikanskt ursprung.

Gänget anses kriminellt mycket aktiva av både FBI (Federal Bureau of Investigation) och ATF (Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives) och har två gånger utsatts för infiltration och stora tillslag, 1998 och 2006. Vid bägge tillfällena beslagtogs rejäla mängder vapen och narkotika. att man skulle var inblandade i kriminell aktivitet förnekas dock ihärdigt av gänget som bland annat stämt ATF.

Vagos anses ha goda förbindelser med Mongols MC (eventeullt löst allierade) och Bandidos MC och dåliga med Hells Angels MC. Vagos MC har också kopplingar till Green Machine MC, som i sin tur har kontakter med Chosen Few MC. Vagos MC, Military Misfits MC, Green Machine MC och Saints MC utgör i själva verket en allians som brukar kallas Green Nation.

Nu är det dock så att saker och ting i denna värld av mc-gäng förändras fort och ständigt så en del av informationen ovan är säkerligen gammal redan när jag skriver den då jag utgått från olika hemsidors information inklusive länkningar och det kan ju vara så att uppgifterna inte uppdaterats på länge. Inte heller har jag någon kunskap i hur omfattande kontakterna mellan olika gäng är eller vilken karaktär dessa har såvida jag inte skrivit att det handlar om supporterklubbar.

Läs mer: SFGate1, 2, Mail Tribune, NWHog, USDOJ, BikerNews1, 2, Bakersfield Californian, StandardNet, Kajo, White Trash Network,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

vagos.jpg greenmachine.jpg

Blogged with the Flock Browser

 

Tags: , , , , ,

 

Series Navigation<< Born to be Wild MC – Berlins stora 1%-klubbComancheros MC – ett av Australiens mc-gäng >>
Advertisements
    • Tack för tipset. har nu skrivit en liten grej om det. snart finns alla de stora US-amerikanska mc-gängen här. De som saknas än så länge är Pagans och Sons of Silence om vi bara ser till de allra största.

  1. Pingback: Vagos MC - också i Sverige | Svensson