Israel skyddar fascistmarsch

Israelisk polis skyddade en provokativ högerextrem nationalistmarsch genom en arabisk stad i norra Israel, Umm al-Fahm. Men när invånarna i byn protesterade mot att marschen genomfördes så blev de andra bullra. Då använde den israeliska polisen istället tårgas och de möttes då av stenkastning.

I en en riktig demokrati tillåter man naturligtvis inte den typ av fascistiska provokation. Israel tillåter. De ska naturligtvis få demonstrera men naturligtvis borde det inte vara i närheten av de människor som de israeliska nationalisterna och fascisterna vill utradera från området, köra bort.

Samtidigt så kanske det inte är så underligt att detta sker. Israel har fascister som Avigdor Lieberman i sin kommande regering. Dessutom kommer eventuellt de israeliska socialdemokraterna att vara med i samma regering. Sossar, konservativa, ultraortodoxa och fascister i samma regering alltså. Det ser verkligen illa ut.

Intressant?
Bloggat: Jinge, Esbati,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • ”De ska naturligtvis få demonstrera men naturligtvis borde det inte vara i närheten av de människor som de israeliska nationalisterna och fascisterna vill utradera från området, köra bort.”

  Med detta resonemang borde man inte heller låta anti-israeliska demonstrationer äga rum i någon svensk stad där det bor judar. Eller? Låt gå för att israelkritik inte automatiskt är antisemitism, men du vet ju lika väl som jag att de förekommer i kombination rätt ofta, och många judar tar illa vid sig även av kritik mot sitt hemland.

 • Anders_S

  Inte riktigt samma sak Wilhelm. Det beror ju på budskapet i demon. En demo med budskapet släng ut judarna ur Sverige skulle ju vara förbjuden redan från början och det är ju vad vi ska jämföra med här. Släng ut palestinierna ur Palestina var ju en del av den aktuella demons budskap. Sverige tillåter nämligen inte hets mot folkgrupp, dvs öppen rasism i demonstrationer, men det gör Israel.

  En palestinademo i Sverige skulle aldrig få tillåtelse att gå förbi en synagoga. Inte en chans. För att nämn en demo som skulle vara tillåten i Sverige.

  Inte för att jag riktigt förstår din koppling mellan judar och en fascistisk demonstration i Israel. Många i den var kanske inte ens troende (Liberman är det ju inte). Judar i Sverige har som grupp inget med Israels brott att göra och min kritik riktade sig alltså främst mot staten israel, inte mot de som demonstrerade.

 • Pingback: Israeliska soldater använde palestinsk pojke som levande bete | Jinges web och fotoblogg()

 • ”Låt gå för att de som heter Wilhelm inte automatiskt är pedofiler, men du vet ju lika väl som jag att de förekommer i kombination rätt ofta.”

  Citatet ovan är lika korkat som Wilhelms eget. Anklagelser om pedofili eller antisemitism ska ha grund i verkligheten.

 • Det bir väl att vänta fler av dessa manifestationer med den nya regimen i Israel.

 • Hampus Eckerman: Vadå, tycker du på allvar att det inte synts några utslag av antisemitism under den senaste tidens anti-israeliska demonstrationer? Det är väl en verklighetsgrund så god som någon?