Coffin Cheaters MC – västra Australien och Norge

Del 18 av 25 i serien Internationella mc-gäng

Klubb som fanns i USA redan på 1950-talet och är omnämnda i i Hunter S. Thompsons bok från 1966, Hell’s Angels – en sällsam legend. Spred sig till Canada, men blev allt mindre och försvann. I Edmonton i Canada blev man 1968 en del av Warlocks MC, på 1970-talet den dominerande 1%-klubben i denna del (Alberta) av Canada. En annan klubb som gick upp i Warlords MC var Sinners MC. Coffin Cheaters dog alltså ut i USA och Canada redan på 1960-talet och återfanns därefter bara i Australien i många år. Warlords verkar också ha försvunnit därefter.

I Australien skapades Coffin Cheaters främst genom att andra klubbar bytte tilhörighet, bland dessa klubbar märktes Satans Sinners MC i Victoria och Ghost Riders samt Heavy Kev Confederates i West Australia. Klubben har också funnits i New South Wales. 2004 fick man en medlemsorganisation i Norge och blev en internationell 1%-klubb. Coffin Cheaters anses syssla med narktikalangning och har ofta hand om garderob och vaktande på nattklubbar i Perth. Beskyddarverksamhet tycks också tillhöra klubbens verksamhetsområden. En tidigare sergeant-of-arms i Coffin Cheaters MC som uteslutits tycks ha gått över till The Finks, som försöker expandera västerut. Kanske är detta orsaken till att det varit en del attentat mot Coffin Cheaters MC.

Coffin Cheaters MC i Norge verkar ha kontakter med Commitatus MC i Storbritannien och Chosen Few MC, med klubb i Sverige.

Polisen i västra Australien har också Coffin Cheaters under hård kontroll och slår med jämna mellanrum till mot klubben. Vid en sådan raid mot klubben hittades en del vapen och narkotika.

Läs mer: Rebels MC, RB, The Australian1, 2, Perth Now, WA Today, ABC1, 2, The West1, 2, Townsville Bulletin, NRK, DB1, 2, NA, OA, Klikk, TV2,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Blogged with the Flock Browser

Tags: , , , , ,

 

Series Navigation<< Gypsy Jokers MC – i USA och Australien69:ers och andra i New York-området >>
Advertisements