Klass avgör vilken vård du får

Klasstillhörigheten är avgörande för vilken vård man får. En fattig person från arbetarklassen får sämre vård än en rik människa från överklassen. Allra sämst vård får en fattig människa som är arbetslös. Dessa klassmässiga skillnader i vårdkvalitet förstärks av privatiseringar och avregleringar som exempelvis Vårdval Stockholm. Det senare är ett resultat av borgerliga politiska beslut som med flit skapat ökade klasskillnader vad det gäller vården.

Den nuvarande borgerliga politiken som innebär att staten skiter i de fattiga och de som blir arbetslösa som en följd av av den ekonomiska krisen bidrar till att ytterligare öka klasskillnaderna när det gäller den vård man får.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
 • joakim

  /*off-topic och personangrepp, borttaget*/ #AS
  Problemet är vården och hur man behandlar folk. Och hur folk själva tar hand om sina egna problem.

 • Strutsman

  Det är varje persons eget ansvar att se till att uppsöka vårdinrättningar när man är sjuk. Att det finns en viss korrelation till vilken inkomst man har är helt ointressant. Det som saknas är snarare utbildning i vilka rättigheter man har som medborgare, något som borde falla under grundskolans samhällskunskap.

  Den här undersökningen visar alltså snarare på brister i den svenska skolan än på brister i sjukvården. /*off-topic, borttaget*/ #AS

 • Pingback: Vårdvalet ger farlig, dyr och orättvis vård | Svensson()

 • Pingback: Göteborg behöver knappast dubbelt så många vårdcentraler | Svensson()