Nazistprovokation mot demonstration

Våldet från nazister fortsätter. Det senaste är att de provocerade en demonstration för papperslösas rättigheter i Stockholm, ordnad av IMÄI, så att våld utbrött mellan nazister och vänsteraktivister. Tidigare har en kommunfullmäktigeledamot i Haninge, Mattias Bernhardsson, överfallits av nazister. Som vanligt låtsas borgarmedia som om det är en strid mellan olika sorters aktivister. När det i cirka 80% av fallen av politiskt våld handlar om nazister som överfaller invandrare, homosexuella och vänsteraktivister,

Mattias Bernhardsson är också en av kandidaterna för Arbetarinitiativet i EU-valet, andra kandidater är undertecknad, Peter Widén från Eskilstuna och Manne Frisk från Köping.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements
 • Alfred

  Nej nu har du nog fattat fel, nazisterna angrep inte, utan nazisterna hade tidningsutdelning i Stockholm och blev sedan attackerade av vänsterextremister (Revfront).

 • Nja, det där stämmer inte riktigt. De anföll inte IMÄI-demonstrationen, men de valde förmodligen medvetet att sätta sin tidningsutdelning på samma plats som IMÄI-demonstrationen skulle gå till en timme senare.

  Ett 20-tal RF-aktivister gjorde en rusning ner mot Medborgarplatsen där ca. 40 nazister befann sig. Nazisterna och polisen svarade på rusningen, antifascisterna retirerade tillbaka och alla vi som i smågrupper befann oss runt omkring torget kunde då ta över det nu tomma torget vilket avbröt den nazistiska propagandaaktiviteten och nazisterna begav sig hemåt eller fick åka buss.

 • Jimmy Windeskog

  Var det inte tvärtom? Att AFA/RF/övriga packer, skulle hindra ND:s demokratiska aktion på Medis? Men så fick angriparna smaka på sina egna metoder – och då tycker du synd om angriparna?

 • brooks

  Men ArbetarInitiativet måste väl ha en hemsida åtminstoende om det ska bli nåt av kandidaturen???

 • Alexander

  Vad jag kan se var det ett gäng autonoma aktivister som började anfalla, nassarna slog tillbaka och några autonoma fick stryk. Då passar det att byta skepnad och låtsas vara någon oskyldig politisk aktivist och lipa ut i media.

 • Anders_S

  Nej, det är uppenbart att jag fattat fel på den info jag hade (SVD och Metro). Fick inte heller fram annan info på Socialism.nu innan jag skrev. Det är inte så lätt att hänga med när man är i USA. SÅ jag ändrade rubriken lite och den inledandemeningen.

 • Alexander

  Så varför kallar du det för naziprovokation när det var nassarna som blev anfallna?

 • Anders_S

  Alexander: Nu var det inte riktigt så heller. Men du kan ju fundera lite på varför jag kallar det naziprovokation. Dukanske kommer på nåt!

  Men det kan möjligen ha att göra med att nazisterna med flit valde att visa upp sig i närheten av flyktingdemon. Både provocerande och hotabde (och nej diit svar kom inte med, det innehöörr inget för ämnet relevant)

 • Alexander

  Du menar att nazisterna provocerade fram våldet som ledde till att några autonoma som deltog i attacken blev misshandlade?

  På samma sätt som du beskyller våldet i Malmö pga polisen ”provokation”?

  Du hittar alltid på konstiga sätt att försvara autonoma våldsverkare. Inte konstigt att folk inte kan ta dig på allvar. Vi vet nog alla att du innerst inne stödjer de autonoma. De gör nämligen det jobb som den etablerade vänstern inte kan göra. De autonoma är att betrakta som era stormtrupper. Ungefär som nassarna och SA.

  Min slutsats är att ni är precis lika goda kolsupare.

 • Eeh, Alexander, du begriper inte hur många som tar Anders på fullaste allvar.

  Lägg ner tills du tagit reda på det.

 • Lars

  Nicklas:
  ”Eeh, Alexander, du begriper inte hur många som tar Anders på fullaste allvar.”

  Om jag kommer ihag ratt sa har Socialistiska Partiet ungefar 500 medlemmar och fick nagra tusen roster i senaste valet. Det later ju inte som sa jattemanga, men han kanske ar stor i Japan? 🙂