De islamofobiska Sverigedemokraterna

Mats Wingborg och Anna-Lena Lodenius visar i boken ”Slaget om Svenskheten” på ett tydligt sätt hur Sverigedemokraterna är ett islamofobiskt (och därmed rasistiskt parti). SD:s internationelle sekreterare Kenth Ekeroth (tidigare anställd på Sveriges ambassad i Israel), uttryckte sig exempelvis på följande sätt på SD-blogg 2008-08-27:

Det är beklämmande att läsa en artikel som gläder sig över den accelerande process där Sverige och svenskarna byts ut till förmån för andra – speciellt till förmån för den muslimska kulturen. Om detta fortsätter kommer vi att en dag vakna upp till ljudet av minareter som skriker ut islams dystra meddelande – underkastelse.

Sverigedemokraterna har för det första svårigheter med att definiera vem och vad som är svensk/t och vad som är svenskhet. För mig är det enkelt, den som bor i Sverige är på ett sätt svensk, den som har svenska som modersmål är på ett sätt svenska och den som är medborgare är på ett sätt svensk. Sålunda var min farmor svenska (född i England, bosatt i Sverigeengelska som modersmål, svensk medborgare), är min kompis med efternamnet Sadeghi svensk (medborgare, bosatt i Sverige), min finska kompis med finska som modersmål och finsk medborgare men bosatt i Sverige är självklart svensk (och finsk för den delen).

Dessutom finner jag det svårt att tro att muslimerna översvämmar Sverige så till den milda grad att landet riskera att bli muslimskt på något sätt. Det finns någonstans mellan 400 000 och 500 000 människor från muslimska länder i Sverige. De största grupperna från muslimska länder är bosnier, iranier, kurder, turkar, irakier, assyrier/syrianer och somalier.

Många av dessa är inte ens muslimer utan har flytt från muslimska makthavare/förtryckare/förföljare i exempelvis Somalia och Iran. Många är faktiskt kristna (många från Irak, assyrier/syrianer som flytt från bl.a. Turkiet, Irak, Syrien och Iran, armenier från Iran, Turkiet, Ryssland, Libanon osv), andra är yezidi (bland kurder från Irak och Iran) eller nån annan form av zoroastrianer (bland flyktingar från Iran) och åter andra är inte troende alls. Det gäller de många vänsterpolitiska flykitngar som kommit från bland annat Palestina, Iran, Turkiet, Libanon och Irak liksom förmodligen de flesta från Bosnien.

Så det kanske egentligen bara finns omkring 100 000 muslimer i Sverige. Det räcker med en kristen trosriktning för att komma uppp i samma antal personer, exempelvis pingstkyrkan. 100 000 personer lär ha en marginell påverkan på den svenska (vad det nu är?) kulturen så SD snackar helt enkelt skit.

Dessutom likställer SD alla former av islam, Detta trots att shia och sunnit har lika lite med varandra att göra som katoliker och lutheraner. En sån som Ghaddafi och hans mer mystiska islam som väl är en del av den sufiska traditionen står i direkt motsättning till sunnifundamentalister som talibanerna, osv. Mostättningar och splittringar inom islam är lika flitigt förekommande som inom kristendomen.

Islamofoben Kent Ekeroth, som jag nämnde ovan och hans bror Ted Ekeroth, också ledande Sverigedemokrat, är dessutom sionister och de har varit aktiva i pro-israeliska och sionistiska organisationer som exempelvis FIDIM (även om det verkar vara en insomnad förening). De två hör till dem som högljutt stött Israels människofientliga bombningar av Gaza. Märkligt är dessutom att de båda två utan problem (eller?) kan samsas i samma parti som antisemiter av Samuel Älgemalms sort trots att de att de är judar.

Men det går uppenbarligen och det beror helt säkert på att Sverigedmeokraternas enda sammanhållande fråga är islamofobi. Det är det enda man gentligen bryr sig om och det enda man gentligen ägnar sig åt. Islamofobi är kittet i SD och det som gör att sionister och antisemiter kan hålla sams. I SD kan kristna var med, judar kan vara med, men knappast troende muslimer. För det är hatet mot islam och muslimer som är kittet i det rasistiska SD. Islamofobin. Rasismen.

Intressant?
Läs mer: Dagens Arena, DD, Flamman, Expo,
Bloggat: Roya, Jinge, Andrea Doria, Ola Möller,
Borgarmedia: Newsmill,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

14 svar på “De islamofobiska Sverigedemokraterna”

  1. Sverigedemokraterna är främst ett populistiskt och opportunistiskt parti som försöker att skaffa sig billiga poäng på invandrarfientlighet (…invandrarna tar våra jobb) och nationalism (…någon annan bestämmer över oss).

    Ett utslag av det senare är att man försöker utnyttja den EU-skepsis som finns på sina håll.

    Ett utslag av invadrarfientligheten är att det till partiet säkert dras personer som också har djupare ideologiska skäl mot invandringen än att ”de tar våra jobb”.

    Att gå så långt som att säga att islamofobin skulle vara det grundläggande kittet hos Sverigedemokraterna är nog dock att tro för mycket om partiets ideologiska förmåga. De exempel på uttalanden som vi kunnat höra i dagens nyhetssändningar vittnar knappast om förmågan att formera sig utifrån strikt ideologiska förhållningssätt. Här är det de istället de billiga poängen, de förhastade slutsatserna och de enkla lösningarna som gäller.

  2. Nja, att sionister kan stöjda och gilla SD finner jag inte så konstigt. SD:s nuvarande och offentliga politik går ju ut på att att ”alla folk ska ha sina egna länder” men de ska inte blandas inom samma stats gränser. Exakt vad sionsterna anser alltså.

  3. Sverigedemokraterna använder samma strategi som BNP i Storbritannien. Bort med antisemitismen och lägg istället tonvikten på islamofobi. Eftersom islamofobi är accepterat och uppmuntras av de största tidningarna tog det inte lång tid innan SD:s ledare började bjudas in till TV:s debattprogram.

  4. Kerstin:
    Lustigt nog var det även nazisternas åsikt. Många nazister (kanske en majoritet före de långa knivarnas natt) menade ju också att det var de högre folkens länders plikt att hjälpa de lägre folken.

Kommentarer är stängda.