De rasistiska Sverigedemokraterna

Radioprogrammet Kaliber har på ett solklart sätt kunnat visa på Sverigedemokraternas i grunden rasistiska inställning till andra människor än dem som de själva definierar som varande svenskar. Några exempel hämtade från en artikel i SVD:

– De som kommer från de här länderna, de är väldigt råa och riktiga barbarer. . . (skratt). . . De är det, de har det i ryggraden, sade en av de förtroendevalda Kalibers reporter bandat.

och

– Visste ni att en immigrant, eller invandrare som kommer till Sverige från sådana länder som Afghanistan och Afrika kommer ibland med 2 000 parasiter i sin kropp. Våra hundar har inte så många, men de sitter i karantän……., säger en företrädare för partiet och flera på mötet skrattar.

Så här skriver Kalibers hemsida om de avslöjande programmmen:

Men hur låter det på partiets interna möten? En granskning som Kaliber gjort visar att det tvärtemot vad partiet säger utåt finns främlingsfientliga åsikter hos flera medlemmar med förtroendeuppdrag.

Kaliber lät tre reportrar gå med i Sverigedemokraterna. Inför programserien har reportrarna spelat in över 90 timmars material med dold mikrofon från sin tid i Sverigedemokraterna. Det rör sig om ett 30-tal träffar och möten. Rasistisk jargong förekommer på runt en tredjedel.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Röda Berget,
Borgarmedia: AB, SDS, HD, BLT, EX1, 2, Dagen, DN,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements
 • Pingback: Lyssna på Kaliber idag om Sverigedemokraterna | Jinges web och fotoblogg()

 • Anders, vad är skillnaden på att kalla utlänningar för barbarer gentemot när Fredrik Reinfeld kallar inhemska svenskar för detsamma? Har du något svar på denna fråga?

  Sedan när hon ryskan drar skämtet om parasiter på Afghanier så är detta knappast värre än de skämt som man ofta får från sossar och kommunister via sms eller mail. Kommer skriva ut ett utav dessa på min blogg senare idag förövrigt!

 • Anders_S

  Jorma: När utlänningar kallas barbarer för att de ”har det i ryggraden” är det rasism. Om Fredrik Reinfeldt kallar invånare i Sverige (svenskar) för barbarer på grund av något som han tycker är fel hos den svenska befolkningens inställning til något är det inte rasism. Det är skillnaden.

  Du kan knappast bevisa att ett enda skämt du fått på sms eller mejl kommer från personer som faktiskt är sossar eller socialister. Så låt bli att försöka. Det är liksom inte trovärdigt.

 • Thomas T

  Radioprogrammet Kaliber är bara trovärdigt om de undersöker alla politiska partiers möten eller privata fester och jämför.
  Vad skulle komma fram f ö med dold kamera i moskeer, synagogor, kyrkor och på SVT och SR och våldsgrupper som AFA?
  /*off topic, borttaget*/ #AS

 • För det första så kan jag bevisa att sms:et är från är från en kommunfullmäktige och ledamot för vänsterpartiet här i min stad! Jag kan även bevisa att denne är mycket känd för bla misshandel på en invandrare den 20 Maj 2003 då jag har domen i min hand samt känner personen privat! Jag kan även bevisa dennes rashat genom flertalet mail där även dennes kommunmail är utskickets orginal, personen tror förövrigt att jag är vänsterpartist *lol*

  När du talar om att det är ”rasism” då man nämde att det satt i ryggraden så har du helt fel…inget näms om individernas ras. Däremot så är den som är mer upplyst medveten om att det handlar om vissas kulturer när man nämner att det sitter i ryggraden. (kolla din mejl om en stund)

  Nu handlade det inte om att Reinfeldt menade något om barbarer contra folks inställning, utan det handlade om att allt inhemskt och etniskt som var synonymt med ”svenskt” var enbart barbari och allt gott kom utifrån andra kulturer. Läs på lite Anders innan du uttrycker dig så klumpigt.

 • Strutsman

  Det är naturligtvis bra att det kommer ut vad som sägs på partiträffar. Visserligen visste, eller åtminstone anade, många redan att det låg till på det viset, men ändå.

  Jag vänder mig starkt emot generaliseringar och kollektivism. Varje individ förtjänar respekt och frihet. Oavsett kön, hudfärg eller ”klass”.

 • Vad av ovanstående är värre än det som riksdagspartierna avslöjades med i sina valstugor 2002?

 • Pingback: Trottens Betraktelser » Pajaspartiet SD ÄR rasister()

 • Pingback: Två suckar och ett hopp: Könsdiskriminerande regler, rasister och EU-parlamentet | Kulturbloggen()

 • Pether

  Varför är detta värre en valstugorna?

  För att SD gör politik av sin rasism.
  Det gör inte de andra partierna.

  SD propagerar rasöverhöghet, ursäkta, kulturöverhöghet.

 • Pether varifrån har du fått att SD propagerar för rasöverhöghet? Kvinnan som drar upp det osmakliga om parasiter…vilken ”rasöverhöghet” tillhör hon? Har du ens hört inslaget i P1?

 • Pingback: Hårt uppskruvad högervridning « Nemokrati()

 • Pingback: Stating the obvious; SD i “rasistskandal” « Blatte i Svenneland()

 • Pingback: 4 regler för "umgänget" med Sverigedemokraterna | Svensson()