Avgå Wanja!

Det räcker inte med att Wanja Lundby-Wedin avgår från AMF:s och ett antal andra bolags styrelser. Hon har förbrukat sitt förtroende och måste avgå som LO-ordförande. Det är ett måste om förtroendet för LO och förtroende för socialdemokraterna ska kunna återskapas. Det är också dags för LO och dess medlemsförbund att demokratiseras så att de återigen kan bli medlemmarnas fackföreningar. Dags att de återigen blir organisationer som kan försvara medlemmarnas rättigheter. Arbetarnas rättigheter.

Men ska socialdemokraterna kunna vinna valet krävs förmodligen mer. Mona Sahlin ger ett mycket svagt intryck som partiledare. Hon klarar inte att profilera varken sig själv eller sitt eget parti. Något som naturligtvis är mycket svårt när man i grunden står för samma politik som borgaralliansen. En politik där privatiseringar, nedskärningar och nyliberala ekonomiska reformer är ledstjärnan. Dvs just den politik som lett till att den nuvarande kapitalistiska krisen är så svårbemästrad.

 • För en demokratisk och kämpande fackförening!
 • För ett nytt arbetarparti!

Intressant?
Bloggat: Jinge, Röda Malmö, Spånbinge, Jonas Morian,
Borgarmedia: SVD1, 2, 3, DN1, 2, SDS1, 2, AB1, 2, EX1, 2, 3,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Fredrik Lemoine

  Nu djävla är det dags att visa var skåpet ska stå.
  Stockholmsmaffian har alltför länge styrt i (S). Slut med det nu, vi har ju sett konsekvenserna. Läget är allvarligt, vad som behövs är att Göran Johansson (Götet) blir partiordförande. Han har respekt i alla läger, talar sanning och är inte intresserad i privata framtida karriärer.
  Blir han boss sopar vi mattan med tjänstemannaregeringen
  som inte har vare sig åsikter eller visioner.
  Göran Johansson har båda delar. Respekterad ångt in i styrelserummen, för att inte tala om bland vanligt folk.
  Thats all folks
  Fredrik

 • Och de andra LO-prickarna i AAMS styrelse då? Röstade de emot bonusen eller jättepensionen??

 • Roland

  Och alla ropade ”Korsfäst henne. Hennes blod må komma över oss och våra barn.” De förblindade sossarna har tappat bort sin ideologiska kompass och offrar nu en oskyldig trogen medarbetare. Det kommer att gå illa.