Antisemiten Lasse Wilhelmson

En intervju med Lasse Wilhelmsson hos Mohamed Omar som LOKE skriver om på sin blogg avslöjar den förstnämnde som en fullfjädrad antisemit:

Med Wilhelmsson har vi i Sverige en speciell skribent som lyckats samla antisemitiska myter/föreställningar i rad, vare sig de handlar om judebolsjevism eller Förintelseförnekelse. Dessutom misslyckas fatalt att hantera begrepp och termer, varpå det mesta bygger på en kontinuerlig och systematisk ihopblanding av judendom med sionism. Av denna blandning skapar han en grå massa av begrepp allt från kommunism till nationalism och rasism så effektivt att man lätt kan tro att Wilhelmsson använt sig av den senaste stavmixern från Bosch.

I samma veva kan man också säga att Lasse Wilhelmson tar avstånd från vänstern och marxismen. Han ägnar sig åt klassiska anklagelser mot vänstern om att vara ”judebolsjeviker” etc. Vilket är ett ständigt återkommande antisemitiskt tema som faktiskt har varit flitigt förekommande inom den stalinistiska och maoistiska vänstern där den typen av argumentation riktats mot socialister av annan kulör, nämligen trotskister som exempelvis Socialistiska Partiet:

Därför var det också med förvirrat obehag vår egen grupp, ”trotskisterna”, tvingades erfara hur just Marcel och andra kamrater vid några tillfällen angreps av politiska vänsterrivaler för sin judiskhet. Eller snarare för sin ”kosmopolitism” och ”utländskhet” som knöts till deras judiska namn. Det var inte allmänt, inte det centrala, men kunde formuleras som en sarkasm eller politisk gliring mot vad som ansågs vara deras överdrivna internationalism. ”Mar-cäll Ko-äng”, ”Rä-ne Köck-äl-bärs” eller ”Känn Lo-is” var ”importprodukter” som på så sätt skulle betraktas som främmande fåglar och osvenska inslag man inte behövde ta på riktigt allvar — eller i värsta fall som utländska agenter för främmande intressen.(3) Återigen, det var inget överordnat tema i vänsterns strider, men förekom – och fick flera i vår egen strömning att söka ökad kunskap om antisemitismen och höja garden.

Det är för mig uppenbart att både Wilhelmson och Mohamed Omar måste förpassas till den intellektuella kylan som Magnus Sandelin skriver.

Intressant?
Bloggat: Lindelöf,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements

43 Replies to “Antisemiten Lasse Wilhelmson”

 1. Jag hade två ”gästbloggningar” kvar på min blogg när jag läste Omars inlägg. Jag raderade Wilhelmsson helt. Inte för att dessa inlägg var antisemitiska, mer för att jag inte känner för att bidra till ngn sorts legitimering av hans åsikter…

 2. Jinge: Det är naturligtvis så att även folk med obehagliga åsikter kan skriva en del bra grejer. I det här fallet tror jag dock att du gör helt rätt.

 3. Wilhelmsson tycks nu ha lagt sig på samma konspiratoriskt förvirrade nivå som Jonathan Leman eller Charlotte Wiberg. Just den här förmågan att hitta hemliga samband mellan allt och alla och tillmäta varje företeelse en planering och given ideologi som bakgrund. Samt att ge varje rykte eller spekulation ett värde som om det vore sanning.

  Påminner om ngn jag träffade en gång som hittat ett samband mellan inlandsisen och digerdödensutbredning.

 4. Hampus: Precis. Det är konspirationsteorier som blir liksom helt absurda. Omar är också lite inne på samma väg med sina konspirationsteorier om 11 september som ett dåd som var ett ”insiderjobb” osv.

  Konspirationer är döden för vettig tankeverksamhet.

 5. Det retar mig alltid eftersom det finns tillräckligt intressanta fakta som är allmänt accepterade och kommer från seriösa källor. Konspirationer och spekulationer tillför inget relevant.

  Den där 11:e september-teorin är mer spridd än man tror. Som om inte George Bush var taskig nog i alla fall. Som någon uttryckte det:

  ”Om administrationen varit inkompetent på precis allt annat och dessutom inte ens lyckats hålla Irak-lögnerna hemliga, hur skulle man då lyckats hålla en attack mot de främsta byggnaderna hemlig?”

  Samma korkade teori som de som trott att FN gav sitt godkännande till försäljning av Mein Kampf på antirasistkonferensen i Durban. Den senare vansinnesteorin stod t.o.m i Expressen.

 6. Ingen har påstått att ”FN gav sitt godkännande till försäljning av Mein Kampf på antirasistkonferensen i Durban.”
  Men när man sprider såna påståenden, som du nu gjorde Eckerman, så sprider man onekligen ett osubstantierat rykte vissa kommer att till sig som om det vore en sanning…

 7. Kan jag som maoist-stalinist få protestera litegrann – jag har ju faktiskt försökt kommunicera med Mohamed Omar när han började intervjua folk som hyllar fascister som Per Engdahl, och jag försökte få honom att åtminstone ta ställning till om hans blogg skulle vara en öppen lekplats för knäppgökar och judehatare. Men han svarade aldrig, så nu verkar det vara fullt kaos där med folk som meddelar varandra om de senaste sensationella fynden om 11 september, om att nazisterna inte utrotade folk etc. medan han själv tiger.

  Kanske det kunde ha gått bättre om mer auktoritativa vänstermänniskor än jag försökt prata med Mohamed? De som försökt bemöta Wilhelmsson på hans blogg är inga som jag känner som vänsterfolk, och det kändes lite ensamt att bli påhoppad av en person som med hög sannolikhet var nazist av gammalt brunt snitt.

  Hittills har jag mer haft intryck av kulturkonservatism hos Mohamed Omar, inte antisemitism, och att han är på rätt sida i palestinafrågan i alla fall. Wilhelmsson är väl mer av typen ”gubbe som får en idé” så det fallet är nog mer hopplöst redan från början. Han börjar med en riktig tanke men lyckas sedan utveckla den så att den slår knut på sig själv och blir rent åt h-e. Kan det vara ett memento för framtiden hur man skall möta sådana människor?

 8. Björn: Jag vill inte på något sätt påstå att en majoritet av maoister/stalinister (och alllra minst du) skulle vara antisemiter eller att de skull ha hoppat på oss trotskister på det sättet. Men det är i de miljöerna det förekommit.

  När det gäller Omar så är det väl närmast Andreas Malm som får ta ett snack med honom.

  Lasse är nog som du säger, ett hopplöst fall.

 9. Jodå, Charlotte, Sakine Madon har påstått det i Expressen. Så här skrev hon:

  ”Mein Kampf och konspirationsböcker delades ut, det skreks ‚Äúdöd åt judarna‚Äù på den inledande NGO-konferensen och människor hotades.
  Man skulle kunna tro att rasistiska extremister plötsligt dök upp och sabbade för flower-power-människor i batikkläder. Men nej, rasismen kom inifrån och legitimerades av arrangörerna.”

  Hon skriver alltså uttryckligen att FN legitimerat, gett sitt godkännande till, utdelningen av Mein Kampf. Men som du säger, visst är det ett osubstantierat rykte som Madon framför. Och självklart är det enbart rena konspirationstänkare som försvarade hennes påstående.

 10. Man ska naturligtvis inte tolka Madons text som du gör. Och man tolkar den inte heller så om man inte, som du, är uttryckligen ute efter att missförstå och förvränga.

 11. Men varför ska man inte tolka en text efter vad som faktiskt står i den? Det står uttryckligen att det inte var extremister utifrån som delade ut Mein Kampf utan att det var rasister innifrån som legitimerades av FN.

  Två tossiga rykten på en gång alltså, att personer inifrån konferensen skulle delat ut Mein Kampf och att FN skulle legitimerat detta. Rena konspirationsteorin baserade på vandringssägnar på olika hemsidor på nätet.

 12. En diskussion om tolkningen av en text av Sakine Madon är definitivt off-topic. (även om jag håller med Hampus, det är svårt att tolka texten på annat sätt än vad Hampus gör)

 13. Dumheter, sluta nu. Madon skriver inte alls att Mein kampf skulle ha delats ut med FN:s uttryckliga godkännande. Utan att ”rasismen kom inifrån” (rasismen alltså, inte specifikt utdelandet av Mein Kampf) – och med inifrån menas ifrån kongressdeltagare. För så var det ju, antisemitism uttrycktes av deltagare i konferensens NGO-forum. Och hon skriver att rasismen ”legitimerades av arrangörerna”. Man kan legitimera något på många olika sätt, ofta används ordet retoriskt för att markera att någon undlåtit att kraftfullt markera avstånd gentemot någon förkastlig handling, organisation e dyl. Och det är vad Madon är ute efter, helt klart – att kritisera bristen på kraftfullt agerande gentemot antisemitismen på konferensen. (Och att det förekom antisemitism där vet alla som inte bär skygglappar; det gäller oavsett om Mein Kampf cirkulerade eller ”bara” Sions vises protokoll”.)
  Hur skulle det vara med en liten kurs i texttolkning och argumentationslogik?

 14. Vad det gäller Mohamed Omar så intervjuar han alla slags människor. Vi lever i en demokrati där yttrandefrihet finns och han är i första hand muslim. Om Lasse är antisemit eller ej är inte upp till Mohamed Omar att ta ställning till. Vi lever inte i en värld där vi ska kicka iväg till ”kylan” när deras åsikter inte passar våra..sånt funkar i diktaturer.
  Jag tycker att ni överdriver Lasses antisemitism. Lättast är väl ändå att bemöta hans inlägg? Om han har hittat på saker och ting, så är det väl bara att skriva svar till dessa?
  Dagligen försöker sionister byta samtalsämnet och få människor att tänka på hemska muslimer och hemska araber, verkar som om vi som räknar oss till vänstern, tagit samma ställningstagande.
  Gaza är fortfarande ockuperat..folk är fortfarande under embargo och medan sionisterna vinner seger efter seger i media, så sitter ni och diskuterar ifall ni ska kanibalisera på de personer som är aktivt i motståndet mot Israel.

 15. Kan även tilläggas att vi har ett stort antal islamofober, men ingen av dem har kickats ut till kylan. Varför är det hemskare att vara antisemit än att vara islamofob? Tittar man bara på dilsa och andra fånar, så ser man att de är värre i sitt hat för 1.5 miljarder muslimer än Lasses teorier.

 16. Bahlool: Det är inte värt besväret att diskutera med Lasse. Inte heller är det nån idé att bemöta så uppenbart förvirrade idéer. Inte utöver det som LOKE redan gjort. Det räcker.

  För den generella diskussionen om detta hänvisar jag till inlägg jag skrivit tidigare och till artiklar av Håkan Blomqvist som finns att hitta på SP:s hemsida.

  Jag länkar då aldrig till islamofober och har kickat ut dem i kylan redan från start.

 17. Jag själv har diskuterat med lasse, jag håller inte med honom i många saker inte heller med Mohamed Omar håller jag i allt..men i slutändan kan man inte tysta ner dem för att man inte håller med dem. Jag håller inte med dig i saker och ting, betyder det att jag ska bojkotta dig? Jag har gjort det till en vana att besöka vissa SDbloggare, och där håller jag inte med en enda sak, men diskutera gör man.
  Den här leken vi kör med där vi tystar ner vissa personer, för att vi inte finner deras argument eller artiklar ”vettiga” leder ingenstans…det har lett till att Sverigedemokraterna nått så många röster. De blir martyrer.

 18. Vem har pratat om att tysta ner? Det som är aktuellt är att man inte längre ska ta dem på allvar, inte längre betrakta dem som allierade, som seriösa eller som vänster. Inget konstigt. De får hålla på med vad de vill i sitt hörn av världen. Men varför ska jag bry mig? De är ganska ofarliga och obetydliga.

 19. Bahlool, Lasses inlägg handlar om att byta samtalsämne. Vad har kommunismens judiskhet att göra med Palestina? På vilket sätt är det relevant om en jude hade en förfader för 1000 år sen som var khazar eller för 2000 år sen som kom från Mellanöstern?

  Det har inget att göra med islamofobi och det har inget att göra med Palestina. Och att hitta en koppling mellan sionism och kommunism är en klar förenkling som är delvis konspiratorisk. Många kommunister var ju direkt emot den nationalistiska sionismen.

  På vilket sätt hjälper det palestinierna att framföra teorin att det är klart att CIA och Mossad var inblandade i 11:e september? Samtidigt som man säger att man aldrig kan få reda på hur det gått till. Ren konspiration.

  Det är med andra ord att byta ämne.

  Och som alltid: Kommer man med påståenden ska man också ha tydliga källor. Inte ”det finns uppgifter om” eller ”det finns vittnesmål”. Vilka uppgifter och från vem? Vems vittnesmål? Vid avsaknad av sånt är det bara vandringshistorier, rykten och konspiration. Som påståendet att Mein Kampf skulle ha delats ut i Durban legitimerat av FN vilket en ryktesspridare och konspirationsteoretiker på Expressen påstod i syfte att försvåra kampen mot rasism.

 20. Tysta folk, är ett begrepp som fått en lite bakvände definition på nätet. Tysta ned är i den riktiga världen att hindra personen från att sprida sina åsikter, beslagta tidningar/material, trakassera, fängsla, deportera, mörda. På nätet räcker det med att man bannar någon från ett forum, raderar en kommentar, stänger av en användare, tar bort länkar, osv, detta är INTE att tysta ned någon.

  Yttrandefrihet är inte att ens åsikter MÅSTE publiceras av alla, att ens åsikt publiceras där man vill publicera dem, inte heller att alla skall få marknadsföring för sitt tyckande (länkar mm), yttrandefrihet är inte att folk MÅSTE ta en diskussion med en. Wilhelmsson kan så vitt jag vet fortfarande skriva vad han vill, ingen har tystat honom.

 21. Och här har vi något annat att reta upp oss på Omar över:

  ”Vi muslimer skulle nog kunna tänka oss en kriminalisering av homosexuella handlingar.”

  Tjo! Gillar särskilt hur han kollektivansluter alla andra muslimer i sin egen åsikt.

 22. Hampus:
  Det spelar stor roll om majoriteten av judarna som kom till palestina var khazerer eller ursprungligen från palestina. Eftersom en av de sionistiska huvudargumenten var just att de ville ”hem”. Att det var deras hemland innan de fördrevs. Plötsligt upptäcks att det varit lögn eller att de inte var hemma där utan hemma i nån rysk stäpp.
  För mig spelar det stor roll vart de kom ifrån och vilka belägg de har för sin syn eller sin härkomst.

  Hampus sharialagar och hududlagarna är rätt klara i detta, kriminaliseringen är del av islamisk lag. Det har inget med Mohamed att göra utan det är konsensus bland de fem erkända lagskolorna inom islam. Frågan som uppstår är vem är muslim och vilka som stödjer dessa lagar. Då det enbart finns ett litet fåtal länder som tillämpar sharia så är det ju knappast något ämne för oss att diskutera..och här talar vi ju inte om islamisk rättsskipning utan om Lasse, och hans artiklar.

  Martin problemet är ju den såkallade intellektuella kylan. Vi har inga problem med att såna som Dilsa får härja runt på olika tvprogram och i tidningarna, men Mohamed Omar och Lasse ska förpasass dit? Jag har inte hittat någon som ansett att islamofoben Dilsa borde förpassas till den intellektuella kylan, men hört det rätt så ofta om motståndare till Israel. Varför?

 23. Hur ni än vänder och vrider på det, tycker ni inte det är lite konstigt att man straffar personer som vill forska eller påvisa andra resultat i historien om judeutrotningen? Det är ok att häda, att hävda att jorden är platt, det är ok att anse att människan är en släkting till apan eller till nån alien men det är straffbart att hävda att det inte var 6 miljoner som dog eller att det inte skedde.
  Det är ju sådant som leder till att konspirationer får ved för sina teorier.

 24. Bahlool, det spelar inte den minsta roll vad folk hade för ursprung *för över 1000 år sen*. Utan tvekan har jag lika stor anknytning till Palestina som vilken svensk, polsk eller rysk jude som helst. En iransk jude, utan anknytning till några khazarer, har heller inte den minsta rätt till att stjäla mark som ägs av palestinier.

  Omar säger att ”vi muslimer” skulle tänka oss en kriminalisering. Menar han då att alla som inte kan tänka sig det inte får kalla sig muslimer? Vad han däremot gör tydligt är att *han* kan göra det. Det är något annat.

  Och jo, jag har stora problem med att Demirbag-Sten får härja runt. Samma med islamofober som Gudmundsson. Men högern har alltid haft svårare att hålla rent från sina rasister.

 25. Hampus det spelar ingen roll för dig, men det spelar och spelade stor roll för judarna som flydde folkmordet. Man måste dissekrera myterna. Vi kan inte gå vidare med vår ”forskning” av historien om vi undanhåller eller undviker vissa frågor.
  Vi lever i en tid då vi ska kontrollera, utforskar och diskuterar alla ämnen, enda vi får problem med är just ämnet Israel, judarna och konflikten om palestina

 26. @Bahool:
  Det här khazar-hittepået är ju inget annat än vilda spekulationer som aldrig har kunnat på något sätt beläggas varken i genetisk eller historisk forskning (de genetiska är väl de viktigaste för de som använder khazar-hittepået, det används ju för att få rasbiologisk legitimitet i sin argument om att judarna inte har någon koppling till Palestina/Israel). Det är ihopfantiserad spekulationer med samma legitimitet som resten av Lasses spekulationer om 9/11 etc., och det är samma meningslösa argument, fast i annan skrud, som det ständigt återkommande ”argumentet” från ”den andra sidan”: ”there are no Palestinians”. Tyvärr har khazar-hittepået fått ganska starkt fäste och man ser det ofta i kommentarfälten hos bland annat Jinge.

  Du säger att ”Vad det gäller Mohamed Omar så intervjuar han alla slags människor.” Ja men om man intervjuar alla slags människor, även rasister, så är det väl meningen att man ska ifrågasätta deras åsikter och inte enbart gör intervjun till en enda lång ryggdunkningsfest, som herr Omar (khazar-hittepået säger han ju t.o.m. är sant i någon av de först meningarna).

  Slutligen, så är det är här som Lasse och Omar sysslar med, som så många andra påpekat, inte bara irrelevant utan också skadligt för kampen för en självständig palestinsk stat och en rättvis fred i mellanöstern.

 27. Nja, att khazarerna som folk omvände sig till judendomen finns det bra med historiskt underlag för. Och genetisk forskning har gett resultat i alla riktningar (inte konstigt med tanke på den historiska känsligheten).

  Annars har självklart polska och ryska judar inte mer koppling till Palestina än jag. Det torde alla vara överens om.

 28. @Hampus:
  att khazarerna var ett folk som konverterad till judendomen är inte något som jag säger emot (i vilken utsträckning debatteras dock fortfarande). Däremot motsäger jag mig att de skull finnas belägg som stödjer det som Lasse och Omar påstår, genetiska studier har ju som sagt inte gett några resultat som faktiskt stödjer denna tes, resultaten har inte lett något mer än spekulationer i stil med ”det här skulle kunna vara något som pekar på att det vi ser är spår av släktskap med khazarerna men det finns inte tillräckligt med bevis för att belägga detta”.

  Men istället för att diskutera den här ointressant och irrelevanta frågan hela natten så vill jag bara säga att det är helt fel påstå att kahzarteorin på något sätt är bevisad, det är enbart spekulationer.

 29. Erik, det handlar inte som du säger om ”ihopfantiserade spekulationer med samma legitimitet som resten av Lasses spekulationer om 9/11” vilket du påstod. Vi vet att många khazarer omvände sig till judendomen och det vore märkligt om ingen av dem fick barn som behöll sin religion. Det är inte mer otroligt att en jude idag kan ha haft en khazarisk anförvant än att han kan ha haft en palestinsk eller kanske båda, vilket torde stämma för en stor del av europas befolkning, både kristen och judisk.

  I vilket fall är det tämligen irrelevant.

  Själv har jag ryska judar i min släkt. Skulle jag därför känna en anknytning till khazar-riket, Ryssland eller Palestina? Självklart är det rena tramset att börja hänvisa till historiska bakgrunder på det viset.

 30. http://www.haaretz.com/hasen/spages/966952.html
  En israelisk forskare som belyser judarnas historia.

  frågan är irrelevant fördig kanske men i mina ögon är den jätteviktig. Det är en av de anledningar till varför judarna känner en hemkänsla med palestina..om de inte är därifrån, och enbart deras tro, då faller hela deras argument för att ”åka hem och komma hem_” Jag förstår verkligen inte hur du kan ignorera denna fråga.

 31. Lasse har varit en gästskribent även hos mig, med en välskriven artikel.
  Jag visste inte så mycket om honom, men jag hittade några av hans artiklar i tidningar, och i första hand upplevde jag honom som ‚Äùbalanserad‚Äù kritikern. Det kan man säga om Dilsa också, om man har läst bara en eller två av hennes artiklar.

  För ett år sedan har jag tagit bort hans artikel från FFF-bloggen.
  Helt enkelt för att jag upplevde honom som ‚Äùjudiska Hirsi Ali‚Äù genom att i efterhand läsa hans kommentarer och artiklar. Men som Bahool ovan har sagt, håller jag med om att Mohamed Omar bör man inte sätta på tapeten enbart för att han har intervjuat Lasse! Tvärtom: Jag tycker att Omar har gjort ett fantastiskt jobb: Han fick belysa det som många av oss har varit misstänksamma på under lång tid.
  Sen vill jag påpeka att Omar är en man som fortfarande lider av ‚ÄùGaza-chock‚Äù liksom miljontals muslimer världen över, jag med. Det tar tid att man återhämtar sig. Ni måste förstå att Omar är en konstnärlig själ, en mycket nyfiken människa som gillar att analysera saker ur olika perspektiv. Det är en poet som plötsligt har klivit in i den politiska debatten och det är självklart att det kan hända ibland, under första steg, att man halkar på bananskal genom att tänka högt och skriftligt med rena känslor, utan att gå på djupet.
  Omar är i gång att upptäcka den politiska världen och att kristallisera sina åsikter.
  Han ska krypa, gå och halka precis som alla andra som börjar närma sig till den här riktningen.

 32. @Hampus och Bahlool: Jag kanske tog i att säga att det var ‚Äúihopfantiserade spekulationer med samma legitimitet som resten av Lasses spekulationer om 9/11 etc.”. Men jag vidhåller fortfarande att det inte finns något som säger att den här kahzarteorin är bevisad (det inkluderar Shlomo Sands spekulativa påståenden, men det är samtidigt självklart inte ”bevisat” att alla judar härstammar från Israel/Palestina). Antagligen är judar och alla andra folk världen över en salig blandning och vi kommer aldrig lyckas nysta upp släktskapen mellan etniska grupper på ett precist sätt, vilket gör frågan om kahzarer hit och dit mycket meningslös.

  Frågan om kahzarer hit och dit kommer heller aldrig att avgöra frågan om hur en fred mellan Israel och Palestina kommer att se ut, det är ett meningslöst sidospår som ingen blir glad av eller som någonsin kommer att leda till något annat än menlöst käbbel om något som ingen någonsin kommer att reda ut på ett tillfredsställande sätt. God kväll.

 33. Hepp, medhåll Erik, det är ett sidospår och vi alla är totala rasblandningar! 😀

  Sedan förstår jag att det kommer upp om ngn flummar till det med ngn sorts historisk rätt baserad på myter om hur det såg ut för 2000 år sen, men det är en annan sak.

  Bahlool, dumheterna om att ”åka hem” har redan fallit, ett sådant påstående ska man vara bra fanatisk eller korkad för att slänga ur sig.

 34. Så är ju inte fallet. Vi ser ju att judar i hela världen har rätt att åka till palestina, medan palestinierna fördrivs istället. Det kommer inte bli fred mellan palestinierna och Israel så länge som USA stödjer dem och sålänge som västvärlden är handfallna inför deras brott mot lagar och regler.
  Drömmen om enstat eller tvåstater är inte reel.
  JU längre som Israel kommer undan med sina brott, desto längre och mera kommer folk att hata och ta till extrema metoder för att bekämpa Israel.
  Antisemitismen ökar ju pga Israels beteende för att för många judar i världen försvarar eller stödjer Israel.

 35. Bahool @

  ”Kan även tilläggas att vi har ett stort antal islamofober, men ingen av dem har kickats ut till kylan. Varför är det hemskare att vara antisemit än att vara islamofob? Tittar man bara på dilsa och andra fånar, så ser man att de är värre i sitt hat för 1.5 miljarder muslimer än Lasses teorier.”

  Så vitt jag vet, på den här bloggen är judehat & muslimhat lika hemska! Att hata ett folk pga religions tillhörighet, etnicitet eller hudfärg är sjukdom. Besatthet, som vi alla måste kämpa mot oavsett vart vi finner hatet.

  Och vi ska definitivt inte sätta i gång någon tävling med kampen vem kan hata mest & bäst!
  Ingen får belöning för det!
  Om Dilsa är på fri fot betyder inte att man också ska släppa fri Lasse W. som svar från ”den röda sida”.

  Det är redan känt att dagens ”logo liberaler”, har väldigt svårt att kritisera sina extremister som högerextrema partier eller destruktiva personer som Dilsa. Betyder det att på ”den röda sidan” ska man inte kritisera de som hoppar på polisbilar och vandaliserar butiker på stan?

  Jag håller mig vid den röda kanten just för att intern kritik existerar, man visar synliga åtgärder genom att peka ut extremister, fanatiker, rasister och anarkister på alla möjliga sidor!

 36. Bahlool, man brukar säga att israelvänner är tre saker. Intelligenta, hederliga och pålästa. Men aldrig mer än två. Det förklarar ganska tydligt varför de kommer med så märkliga påståenden.

 37. Jag såg en felskrivning i ärenderaden. Lasse Wilhelmson kritiserar de sionistiska antisemiterna. Han är inte själv antisemit.

  För övrigt, med ord lånade från en klok man, som jag fick i epost 2009-03-28: ‚ÄúStater har ingen rätt att existera. Endast människor har rättigheter. Stater och andra av människor skapade organisationer har bara skyldigheter, och till staters skyldigheter hör att tillförsäkra människornas rättigheter inom statens territorium skyddas. Nej, ingen stat har någon rätt att existera.‚Äù

  Den som till varje pris försvarar en stats existens, och de myter denna legitimitet bygger på, den är då potentiell fiende till människorna på det område staten ifråga kontrollerar. Vad gäller det specifika fallet staten Israel, som bevisligen inte uppfyller sina skyldigheter – det Lasse Wilhelmson har gått till botten med – den är då genom sitt ställningstagande fiende till såväl Israeler som Palestinier.

  Denne person är sannolikt i så fall lurad av Psy-Ops och propaganda. Liksom jag själv och de flesta har varit. Och har genom detta någon slags ursäkt, om den nu i ljuset av nya kunskaper omprövar sin hållning. Israelerna själva är utsatta för än värre propaganda, från barnsben. /*påstående som kräver källa, borttaget*/ #AS Även Israelerna är således offer. Det finns bara offer. Därför är det så viktigt med sanning, och att ej tolerera berättelser som ej tål ifrågasättande.

 38. Leif, vad har detta med sionism att göra?

  ”Vi hatar nämligen det judiska inom oss själva, på riktigt, det som vi försöker kontrollera och göra oss oberoende av – känslan av att vara utvald och överlägsen och samtidigt ett offer med särskilda rättigheter och med oändlig kärlek till oss själva och vår egen grupp. Det som jag kallar för judisk mentalitet.”

  Det är tämligen uppenbart att Wilhelmsson blandar ihop sionism med något märkligt påfund kallat ”judisk mentalitet”. Palestina-frågan har inget att göra med teorier om judiskhet i marxismen och ska inte blandas ihop med det.

Kommentarer inaktiverade.