Impopulära Wanja

På möte efter möte visas nu hur impopulär Wanja Lundby-Wedin är hos vanliga medlemmar och bland lägre fackliga förtroendemän, som ju står i direkt kontakt med vanliga medlemmar till skillnad från topparna i förbunden och LO.

ett möte i Byggnads lät det så här:

– Jag skulle inte välja att köpa en begagnad bil av dig, sade Anders Nilsson, en av förtroendemännen.

Byggettans ordförande Johan Lindholm tror att kritiken mot LO-basen är representativ för hans medlemmar.

– Det här är nog bara en bråkdel av hur det låter därute.

Och på ett annat möte i Umeå så här:

Där kritiserades hon hårt av bland andra William Frank, klubbordförande på Volvo Lastvagnar i Umeå. Han beskrev bonusar som en sjukdom som spridit sig in i de fackliga leden, till de förtroendevalda.

– Vi måste städa i våra egna led först, annars kan vi aldrig bli trovärdiga, sade Frank.

Samtidigt är det ju förstås så att Mona Sahlin inte har med vem som är LO-ordförande att göra. Inte på det principiella och organisatoriska planet. Men åsikter kan hon ju ha precis som alla andra. Speciellt när det säkerligen är så att Wanja Lundby-Wedins impopularitet påverkar socialdemokraternas popularitet och möjligheter i de kommande valen.

Sett ur medlemmarnas synpunkt så har Wanja Lundby-Wedin varit en svikare sen lång tid tillbaka. Det var länge sen topparna i LO verkligen representerade och företrädde medlemmarnas och den svenska arbetarklassens intressen.

Intressant?
Borgarmedia: SVD1, 2, 3, AB1, 2, DN1, 2, 3, 4, VK, VF1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

För en ny arbetarrörelse, Socialistiska Partiet och Arbetarinitiativet.

Advertisements
 • bob

  De LO- Bossar och S-Politrucker som mot medlemmarnas uttryckliga onskan ser till att bade Mona Sahlin och Wanja sitter kvar trots att ingen vill ha dem kommer inom kort att aterkomma till medlemmarna och tala om hur de skall rosta i EU valet.
  Det ar avdankade politiker och gelikar som politruckerna placerat pa de valbara platserna som kommer att ge dem 145 000 kr i manaden efter skatt. Detta ar ocksa en form av ofortjant pension och bonus och som en protest och for att visa sitt missnoje skall man inte rosta pa dem.
  Darigenom ar det latt for varje person att gora sin rost hord och politrucker och forbundordforandena har ocksa bara en rost och kan inte radda dem .

  BOJKOTTA EU- VALET sa att parasiterna inte kommer in

 • Pingback:   Wanja Lundby-Wedin: Jag vet inte vad ArbetarInitiativet är — Mullvaden()

 • Roland

  Nä nä, här bojkottas inga val!
  Rösta på piratpartiet i stället och visa att man inte kan kväva ett folk från att andas fritt.