Skottlossning mot demonstranter

Inte helt oväntat har den thailändska militären använt skjutvapen mot demonstranterna för att skingra dem och försöka lösa upp deras samling i Bangkok. De nuvarande demonstranterna (De röda) är nämligen motståndare till den traditionella överheten, de traditionella makthavarna i Thailand, vilka militären är en del av. Den regering som sitter nu (De gula) stöds alltså av militären vilket föklarar varför de ingriper mot demonstrationer denna gång, men inte förra gången när det var de gula som demonstrerade.

Många människor har blivit skadade av militärens skjutande och vid deras våldsamma aktioner gentemot demonstranterna. Dessa har då också svarat med våld mot militären i form av skottlossning och brandbomber. Regeringen och militären har också låtit gripa en ledande oppositionell politiker, Arisman Pongruangrong, samt stängt en TV-station. Inte direkt ett agerande i demokratisk anda.

Intressant?
Borgarmedia: AB, EX, DB, Reuters,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements