Fegt av SVT att klippa om Ebbe the movie

Det svenska samhället blir allt mer överbelastat av moralism och kontroll. Det är en konservativ och negativ utveckling som är den naturligt borgerliga utvecklingen till följd av nyliberalismens excesser. Det är en utveckling som varje sant frihetsälskande människa (dvs vänstermänniska) inte vill se.

Ett uttryck för detta är SVT:s beslut att göra om filmen om Ebbe Carlsson så att anklagelser mot Lennart Geijer om sexköp, som nu finns i filmen, tas bort. Det är obegripligt att SVT ger efetr för påtryckningar på detta område. Det är väl ändå ganska uppenbart att karln faktiskt köpte sex, dessutom förmodligen också av minderåriga. Varför kan man inte nämna det? Jag kan faktiskt inte se någon vettig anledning till att idag inte göra det.

Men det ligger i tiden att media, journalister och andra trampar i maktens fotspår och försöker att inte inte utmana. Bedrövligt är det, men symptomatiskt för dagens samhälle.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Hellman,
Borgarmedia: SVD1, 2, DN1, 2, 3, 4, AB,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

7 svar på “Fegt av SVT att klippa om Ebbe the movie”

  1. Hur kan man inte se det ohederliga i: ”Passa dig för vad du säger annars kanske vi inskränker yttrandefriheten.”

    Östen Johansson visar lite smygfascisttendenser med sådant snack.

  2. ”Det är en utveckling som varje sant frihetsälskande människa (dvs vänstermänniska) inte vill se.”

    Bara att konstatera att du har en väldigt skev syn på frihetsälskade människor.
    Fast det var väldigt roande att en kommunist verkligen tror på det han skriver

  3. Många gånger skriver di mycket bra saker men ibland hamnar du snett. Socialism och frihet har aldrig vandrat hand i hand eller rättare sagt ju längre ifrån en ideologi är hur människor vill leva desto mer repressivt och våldsam blir staten för att upprätthålla samhället. Vi ser detta på vänster och högerkanten.

    Att anklaga SVT för nyliberalism är nog dagens skratt.

  4. Visste inte att dom censurerat den här filmen.

    Att dåvarande justitieminister Geijer ertappades på bordell är en av den svenska socialdemokratins stora pinsamheter.

    Geijer ville bl.a. ändra lovlighetsgränsen så att pedofili i praktiken skulle bli lagligt i Sverige.

    Troligen den snuskigaste justitiemininster vi haft i det här landet,han borde hängas ut ordentligt -men det ligger väl socialdemokratiska påtryckningar bakom censureringen.
    Fy.

  5. Men det ligger i tiden att media, journalister och andra trampar i maktens fotspår och försöker att inte inte utmana.

    Var har du befunnit dig de senaste 30 åren.

    Detta fenomen är inget nytt för den lilla bananmonarkin, men det kanske känns bättre om man intalar sig att det tidigare varit annorlunda.

  6. Om kloning hade funnits på 40-talet, så hade man ju nästan kunnat tro att Ebbe var insidan ifall sosseregering, och Carl insidan ifall moderatregering..? Båda har ju en slags mästrande röst, och använder just retoriska knep för att trycka ner sina motståndare – istället för att fokusera på sakliga fakta. Men oj, vad lika de två är, Carl har mer hår, men båda har glasögon iallafall.. Mystiskt..

Kommentarer är stängda.