Förväntat utfall – fällande domar

Alla fyra åtalade i TPBmålet fälldes alltså. Till fängelse. De dömdes dessutom till ett saftigt skadestånd. Ett skadestånd som bara en av de fällda har några som helst resurser att betala, nämligen han som egentligen inte hör dit, knäckebrödsmiljardären Lundström.

Men nåt stopp för fildelningen innebär det knappast. Nya vägar och nya sajter lär dyka upp. Plus att målet säkerligen kommer att gå vidare till högre instans.

Intressant?
Borgarmedia: EX1, 2, SDS, HD1, 2, SVD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Advertisements
 • Andreas Nyström

  Fråga!
  Är det inte väldigt riskabelt av film- och skivbolagen att stämma, när dom själva inte velat satsa på nerladdningsmöjligheterna.
  Det jag menar är att så många som har någongång laddat ner en film, låt mm, det är säker flera miljoner personer.
  Vad händer ifall dem gör som dom franska bönderna och totalt bojkottar dessa bolag.
  Förlorar dom inte mer på det?

 • Galileo och Copernicus hade det också tufft. De två fick svara i inkvisitationens domstol för sitt kätteri.

  Samma sak upprepas igen idag med den moderna inkvisitationens dom mot Pirate Bay.

  Som bekant vet vi att Galileo och Copernicus ideér segrade till slut. 🙂

  Förändringar kommer inte enkelt, kan vi lära av mänsklighetens historia.

 • Petter

  TPB står fortfarande säkert i Sverige. Skulle dock våga påstå att de ändå bara var dominerande bland Svenssons. Ingen annan orkar med den låga kvalitén. Men visst får Svenssons också andra olagliga tips av kvällspressen.

  Allt medan APB begår brott eftersom upphovsrätten inte alls ger dom rätt att jaga fildelare, de får anmäla, vilket de fick förut också, men inte samla in bevis genom att begå upphovsrättsbrott själva eller genom uppmaning. TPB är bara en (öppen) torrentsite bland många andra. Allt borde ses som ett stort misslyckande från myndigheterna också eftersom de inte alls fick ner tjänsten. Inte heller kommer någon av dom att sitta i fängelse. Andra tjänster har de ju faktiskt fått bort i länder som USA. Google har det bekvämt som går under amerikansk lagstiftning och får länka och cacha hur många torrents som helst. Och behöver inte ta några åtgärder eller blockera warez. Youtube vore ju olagligt i Sverige bland annat.