Socialistiska Partiet fildelar ljudböcker

Det kan ju låta underligt, men är förstås helt lagligt. Detta eftersom Socialistiska Partiet (SP) /Bokförlaget Röda Rummet har rättigheterna till de flesta översättningar till svenska av böcker som Trotskij skrivit. Nu har partimedlemmar i SP hittat två av de Trotskij-översättningar som partiet äger utgivningsrätten (och de flesta översättningarna) till på The Pirate Bay (TPB). Som ljudböcker. SP har själva inte gett ut dem som ljudböcker , inte gett tillstånd till att så kan ske och har inte heller gett tillgång till böckerna genom sökmotorn TPB. Men självklart har SP inget mot att böckerna finns som ljudböcker och att de sprids.

Leo_Trotskij_-_Ryska_revolutionens_historia_del_1
Leo_Trotskij_-_Ryska_revolutionens_historia_del_2

Ryska revolutionens historia är en skildring av den ryska revolutionen, skriven av bolsjevikledaren Lev Trotskij i början av 1930-talet. Trotskij skrev denna trilogi i exil och hans version skiljer sig avsevärt från den officiella stalinistiska historieskrivningen som då hade påbörjats i Sovjetunionen. Trots att författaren själv är en av huvudpersonerna i boken är det ingen självbiografisk skildring, och Trotskij nämns i tredje person där han förekommer.

Idag är också den dag då domen mot TPB ska komma. Framåt elva så där. Vi får se om jag hinner göra en liten kommentar om den innan jag hoppar på flyget söderut.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Jinge, Opassande,
Borgarmedia: DN1, 2, SVD1, 2, 3, 4, 5, AB, IDG,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

12 svar på “Socialistiska Partiet fildelar ljudböcker”

  1. Tack för tipset, den laddar jag ned!

    Jag har själv haft tankar att man borde läsa in mer socialistisk litteratur som ljudböcker och sprida, men som med det mesta så stannade det som en tanke. Ljudböcker är bra för den stressade som under en dag aldrig får tid att sitta i lugn och ro, mp3-spelaren följer en överallt, lika bra man har något utbildande i lurarna

  2. Hmm, det finns inga seedare som har 100% just nu, men det dyker förhoppningsvis upp. Seedar allt tills jag raderar det, så får jag med de här så kommer de seedas länge.

  3. Mycket bra initiativ! Ska bli trevligt att lyssna och lära sig lite mer om ryska revolutionen. Behövs i sådana här tider!

  4. Som det ser ut nu så finns del i 98% tillgängligt, vilket enligt en person jag känner som lyssnat på den fungerar utmärkt. Del två är det sämre med, där får man bara ner typ 14%. Förhoppningsvis dyker det upp någon seedare som har alltihopa. Hoppas hoppas!

  5. Kristina,
    personen som delar dem, har en gedigen mängd torrents att sköta, så det kan nog ta ett tag innan han blir uppmärksam på behovet. Men när det väl händer så går det fort.

    Finns det för övrigt andra bra ljudböcker för den stressade socialisten som sällan har tid att sitta med en bok?

  6. Att ta Trotskij och Marx alltför mycket på orden är ju inte smart. Mycket av det som dom sade kanske det låg något i då, men idag är naturligtvis väldigt mycket omodernt. Det kan såklart fortfarande vara läsvärt. Kul att se att det i alla fall finns socialister som försöker hitta en bra anledning att vara socialist i litteraturen.

  7. Ah, toppen!
    Jag får ner båda böckerna nu till 100%. Superduper! Och bra hastighet. Tack alla som hjälper till!

Kommentarer är stängda.