Styckmordet på Catrine da Costa gås igenom igen

Styckmordet på Catrine da Costa där två män inte dömdes, men dömdes ändå ska tas upp igen. Det två som dömdes för styckning av da Costas kropp men inte för mordet brukar gå under namnen allmänläkaren och obducenten. De bägge har senare i praktiken friats helt med hjälp av DNA.

Nu vill riksåklagaren pröva en annan persons DNA. Personen i fråga är död, men figurerade i utredningen kring styckmordet. Jag tycker det vore bra om de nya proverna kan bringa någon form av klarhet kring styckmordet på Catrine da Costa, ett av Sveriges mest uppmärksammade mord genom tiderna. Om inte, så är det ingen skillnad mot nu. Men det är förmodligen den sista möjligheten att få fram något då mordet preskriberas i juli i år.

Intressant?
Borgarmedia: DN1, 2, 3,
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Advertisements