Jävig domare – ny rättegång ett måste

Helt otroligt. Domaren i målet mot The Pirate Bay visar sig vara medlem i en förening för upphovsrätt där han samsas med sådana personer som Henrik Pontén från Antipiratbyrån och advokaten i det aktuella målet:

Situationen ger ett så kallat delikatessjäv och skulle kunna innebära att rättegången tas om.

En granskning som P3 Nyheter gjort visar att tingsrättens domare Tomas Norström och film- och skivbolagens företrädare Henrik Pontén, Peter Danowsky och Monique Wadsted är alla medlemmar i Svenska föreningen för upphovsrätt.

Om inte detta är att anse som jäv och direkt olämpligt så vore det mycket underligt. Det måste innebär att rättegången får göras om. Att domaren själv inte anser sig vara jävig tyder bara på att han har samma dåliga omdöme som de han umgås med i Svenska föreningen för upphovsrätt.

Intressant?
Bloggat: Kulturbloggen, Bloggtidningen, Jinge, Emretsson,
Borgarmedia: SVD1, 2, 3, DN1, 2, NM, AB, EX
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Martin

    Säga vad man vill om fildelning, men det har verkligen satt strålkastaren på hur korrupt Sverige är och hur utbrett fenomenet verkar vara.

    Vänskapskorruptionen i salongerna i Stockholm verkar ändlös.

  • Det här är f-n i mig rena vansinnet! Jag trodde knappt mina ögon när jag såg rubriken. Så pinsamt som det bara kan bli, hur ska man nu kunna hålla bort omdömena om att domen var politisk?

    Att det kunnat gå till så här vid en så pass viktig rättegång är en total skandal. Om det visar sig att hans medlemsskap varit känt av åklagarsidan är deras trovärdighet för alltid försakad.

  • Pingback: Den korrumperade domaren Tomas Norström | Svensson()