Regeringssidans slakt av civila fortsätter på Sri Lanka

Läkare utan Gränser på Sri Lanka rapporterar och larmar gång på gång om den fruktansvärda situationen i krigsområdet på ön utan att någon i omvärlden tycks reagera. I ett område med 100 000-tals civila flyktingar utan mat och utan fungerande sjukvård pågår kriget för fullt och det handlar om att civila är de som hamnar i kläm och blir dödade. Civila som den lankesiska regringen ger blanka fan i. Hjälparbetare är mycket kritiska till att FN är handlingsförlamat. Precis som i Gaza vägrar världsamfundet ingripa för att rädda människor från att bli massakrerade:

Leger Uten Grenser har folk på Sri Lanka, og roper etter hjelp. Sykehuset i Vavuniya har en kapasitet på 400 pasienter, men har nå inne 1700 skadde som har klart å komme ut av krigsområdet.

– Det er fryktelige og sjokkerende syn som møter oss. Som jenta på rundt fire år, som tok vare på broren sin på ni måneder. Moren var sendt til et sykehus i en annen by, og faren og de andre søsknene er et annet sted, sier Leger Uten Grensers Sri Lanka-ansvarlig, Hugues Robert, på telefon til Dagbladet.

Han befinner seg på organisasjonens sykehus i Vavuniya, og frykter hva som pågår lenger nord, i det innesperrede krigsområdet der ingen kommer inn:

– Vi får jo bare inn de som har blitt evakuert, som er mennesker i alle aldre. Vi vet ikke hva som er bak, men det er ikke vakkert. Som gamle mennesker som er for svake til å flykte, sier Robert.

Direktør i NUPI, Jan Egeland, er forvilet over at verden nok en gang sitter stille og ser på at uskyldige mennesker blir drept.

– Vi er meget misfornøyd med at FNs sikkerhetsråd er handlingslammet atter en gang i en stor krise. Sivilbefolkningen er i kryssild, og de lider helt ubeskrivelig mens verden er uenig i hvem som har ansvaret for det som skjer, sier NUPI-direktør og tidligere FN-sjef, Jan Egeland, til Dagbladet.

Trots att LTTE (Tamilska tigrarna) ska ha lagt ner vapnen fortsätter uppenbart regeringstrupperna att skjuta och bomba. Vi kan var säkra på att det huvudaklsigen är civila som drabbas. Omvärlden måste genast ingripa för att se till att hjälp kan komma fram till flyktingar och för att regeringens offensiv och slakt på civila ska upphöra.

Intressant?
Borgarmedia: AB,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!