Makten över internet

Riksdagsmannen Karl Sigfrid skickar ett mail till sin bredbandsoperatör för att be dem följa Tele 2 och Bahnhof i att förstöra lagrade IP-addresser så att de inte går att begära ut med hjälp av ipred-lagen. Detta är ett utmärkt tillfälle att verkligen utnyttja den makt vi har som konsumenter över vår egen integritet på internet – följ exempel eller sätt ett nytt exempel och skriv till ditt bredbandsbolag och kräv förändring i deras policy. Kräv att de inte sällar sig till privata intressens påstådda rätt att övervaka oss i våra dagliga liv, privata intressen som fått den makten genom ett enormt svek av regering och statsmakt, i alla fall om man någonsin skulle värna individens fri- och rättigheter framför kapitalismens intressen.

Skriv till ditt bredbandsbolag. Uppmana dem att göra som Tele 2 och Bahnhof. Protestera, agera, acceptera inte inskränkningarna som görs ovanför våra huvuden!

Intressant?
Bloggat: Mårten Schultz,
I media: DN, SVD1, 2, 3, EX1, 2, 3,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements

3 Replies to “Makten över internet”

  1. Jättebra. Under tiden gnuggar pedofiler och andra ”mysfarbröder” händerna. Att inte se fildelarnas ansvar i det som händer är enögt, dumt och naivt. Det handlar inte bara om de ”onda kapitalisterna”.

  2. Att kunna lämna ut IP addresser till polisen är en bra sak. Felet gjordes när man gav rätten till insamling till privata intressen som endast går profitens ärenden. Där gjorde man det allvarliga felet, något man aldrig borde gjort. Pedofiler och liknande använde anonymiseringsverktyg för länge sedan.

Kommentarer inaktiverade.