Leif Johansson fegar ur?

Volvos chef Leif Johansson var inte kvar på huvudkontoret så att han kunde ta emot de namnlistor som en demonstration med hundratals Tuvearbetare ville överlämna. Tidigare under dagen besökte dock Leif Johansson fabriken i Tuve. Arbetarna vid Volvos lastvagnsfabrik i Tuve har under en rad dagar i följd genomfört olika protestaktioner mot företagets varsel:

Han kommer inte att vara här i huset. Det blir jag som får uppdraget att ta emot uppvaktningen.
Mårten Wikforss förklarar varför Leif Johansson valde att åka till Tuve.
– Han ville prata med alla, inte bara med dem som kommer upp till huvudkontoret.
Om den upprörda stämningen, säger Mårten Wikforss:
– Ja, visst var det starka känslor, och det förstår Leif Johansson. Men han tyckte också att det blev en bra diskussion och det såg ju jag också som var med hela tiden. Och på slutet är han stannade kvar och pratade så var det flera stycken som sa: ”starkt att du åtminstone kom hit”.

GP var på plats utanför fabriken och träffar anställda som kommer direkt från mötet. De rapporterade om mycket dålig stämning där koncernchefen buades ut.
– Han är inte populär bland metallare just nu. Det är en tragisk situation, säger Roland Fredholm, materialhanterare på Volvo Lastvagnar.

Tomas Johansson representerar gruppstyrelserna på verkstadsklubben, och var också med på mötet.
– Jag skulle inte velat vara Leif Johansson därinne. Han hade nog väntat sig att han kunde tala oss till rätta, men det gick inte alls – han togs emot med burop, kritiska röster och ilska, säger Tomas Johansson.

Det är skandalöst att AB Volvo delat ut 4 miljarder till aktieägarna samtidigt som de sgat upp närmare 10 000 arbetare. Volvoarbetarnas protester mot företaget är verkligen förståeliga.

Facket på Volvo Umeverken stöder också protesterna i Göteborg:

”Vi stöder ER!
IF Metall på Volvo Lastvagnar i Umeå skickar idag en hälsning till alla anställda på Tuvefabriken som protesterar utanför Volvos huvudkontor.

Vi och våra medlemmar skulle gärna ha deltagit i protesten tillsammans med er. Företagets felaktiga diagnos – att amputera bort personal och kompetens på våra fabriker i Umeå och Göteborg måste få ett slut och mötas med starka protester.

En enad kamp från alla Volvos fabriker verkar idag vara den enda medicin som biter på Volvoledningen.

Allt stöd till er idag och vår gemensamma kamp till försvar för våra jobb.”

IF Metall Volvo Umeå
GuPe

Intressant?
Borgarmedia: RT1, 2, 3, SDS,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements