Israel har bombat Gaza igen

Återigen har Israel bombat Gaza. Förmodligen är det dock bara en enda räd just nu, men israel upprätthåller för övrigt sin isolations- och apartheidpolitik gentemot palestinierna på Gaza. Ihop med resultatet av bombningarna i vintras leder detta till att befolkningen i Gaza tvingas leva under bedrövliga omständigheter och delvis i misär.

Isoleringen av Gaza måste upphöra och palestiniernas samtliga rättigheter måste erkännas. På sikt måste den nuvarande staten Israel försvinna och en sekulär stat upprättas i området där judar, druser, muslimer och kristna med flera kan leva tillsammans. En stat där israeler, palestinier och andra kan leva tillsammans i fred och gemenskap.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Blogged with the Flock Browser

Tags: , , , , , ,

Advertisements
  • Ja, en sekulär enpartistat verkar vara enda alternativet för framtiden. De som tillskyndade apartheid på den tiden var ju rädda för att boerättlingarna skulle få ett helvete i Sydafrika, men som jag förstår det har de fortfarande det ”rätt” bra…