Rock Machine MC – Quebec

Del 22 av 25 i serien Internationella mc-gäng

Ursprungligen var Rock Machine en kriminell organisation i Quebec i Canada som blev mc-gäng när Hells Angels etablerade sig i den aktuella provinsen i Canada. Ett av de värsta bikerkrigen i världen, Quebec Biker War, bröt ut mellan de två gängen och det tvingade Rock Machine att söka samarbete med Bandidos och 2002 blev man fullvärdiga Bandidos. Över 150 personer dödades i kriget, inklusive många helt oskyldiga, och det tog slut först 2006 med Shedden-massakern. Hells Angels avgick med segern och Bandidos drog sig ur Quebec.

År 2008 återuppstod dock en klubb med namnet Rock Machine MC, förmodligen efter avtal mellan Hells Angels och Bandidos. Den nya klubben har inga formella band till Bandidos. Medlemmarna är huvudsakligen tidigare medlemmar i Bandidos och det ursprungliga Rock Machine MC. Man har idag lokalorganisationer i Australien och USA förutom i Canada.

Läs mer: CBC1, 2, 3, York Uni, Vancouver Sun, McGill Tribune, Canwest,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Technorati: , , , , , , , ,

Powered by ScribeFire.

rockmachine.png

Series Navigation<< Loners MC – CanadaDevils Disciples MC – i tre länder >>
Advertisements

One Reply to “Rock Machine MC – Quebec”

Kommentarer inaktiverade.