Fiat, Saab och odugliga svenska journalister

För mig framstår svenska journalister som allt mer odugliga, okunniga och förvirrade. Eller handlar det om att de helt medvetet vilseleder, förvillar och desinformerar.

Eftersom jag gärna vill tro det bästa om människor så är väl min uppfattning att det hela handlar om en blandning där det senare, dvs medveten desinformation, rena lögner, vilseledning osv dominerar på ledarsidorna, där DN och SVD förstås tar tätplatsen. SVD är i det närmaste oslagbara med sin trio, den gode, den onde och den fule, Claes Arvidsson som ju tycks ägna sig åt väsentliga problem som vänstern nedskräpning, Per Gudmundson med sin ständiga islamofobi och den ständigt arroganta Maria Abrahamsson. Men DN ligger inte långt efter med bröstfixeringen hos Malin Siwe som den senaste tidens bottennapp.

På nyhetssidorrna är jag dock övertygad om att det främst är inkompetens och oduglighet som får journalister att rapportera falskt, felaktigt, överdrivet och korkat. Det som nu fått mig att återigen bli upprörd över våra värdelösa och odugliga journalister är rapporteringen om Fiat, Saab och eventuella räddningsplaner för det senare företaget och fabriken i Trollhättan. Det är alltså inte nog med att journalisterna far med osanningar om att Saab skulle räddas om Fiat köpte det. Hela affären är en hoax. Det förs tydligen överhuvudtaget inga samtal mellan Saab och Fiat vad det verkar. Fiat är inte en av budgivarna enligt Saabs VD (eller är det en mörkläggningsoperation, tror faktiskt inte det). Borde inte journalister och redaktörer kollat upp detta innan de basunerade ut att Fiat ville köpa Saab?

På kort tid har nu inkompetensen hos svenska journalister visat sig kring minst tre stora ”nyheter”. Dels dumheterna om att Sverige skulle ha många våldtäkter, dels den idiotiska panikrapporteringen kring den mexikanska influensan, dels den uppenbara förvirringen och därmed vilseledandet kring Fiat och Saab.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements