Lyckad start på mötesturné med franska NPA

Igår kväll hölls ett möte i Stockholm med Margaux Leduc, representant för franska NPA. Partiet som är känt för att dess mest kände företrädare, Olivier Besancenot anses vara en av Sarkozys främsta utmanare om presidentposten i nästa franska presidentval. Möteslokalen blev överfull och en del fick till och med vända i dörren:

– Arbetare och förtryckta har inte haft något parti på länge. Med NPA har vi samlat både tidigare aktivister och de som aldrig varit aktiva i någon organisation.

Margaux Leduc inledde på onsdag kväll ArbetarInitiativets mötesturné om det nya franska antikapitalistiska partiet NPA och behovet av franska metoder i Sverige. Drygt 100 personer packades in i en absolut fullsatt Brantingsal på ABF-huset i Stockholm. Men bastuvärmen vägdes upp av entusiasmen i tal och frågor. Agnes Callewaert och Elin Gauffin presenterade ArbetarInitiativets valkampanj och många nya valarbetare anmälde sig. Mötets ramades in av nya snygga färgstarka valaffischer.

– Kärnan i NPAs program är att lära folk att lita till sin egen kraft. Det är vi som arbetar – utan oss står allting stilla – därför är det egentligen redan vi som har kontrollen. Socialismen innebär bara att vi tar kontroll över det som redan är vårt.

Det sa Margaux Leduc, gärsrotsaktivist från Franska Nouveau Parti Anticapitaliste, inför en fullsatt Brantingsal i ABF-huset i Stockholm.

Mötet i Stockholm var det första stoppet på en turné går vidare till Luleå och sedan via Umeå och Sundsvall för att avslutas i Malmö och Göteborg.

Intressant?
Läs mer: ETC, Mullvaden,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements