Franska metoder till Sverige – möte i Göteborg idag

– Kärnan i NPAs program är att lära folk att lita till sin egen kraft. Det är vi som arbetar – utan oss står allting stilla – därför är det egentligen redan vi som har kontrollen. Socialismen innebär bara att vi tar kontroll över det som redan är vårt.

Det sa Margaux Leduc, gärsrotsaktivist från Franska Nouveau Parti Anticapitaliste, inför en fullsatt Brantingsal i ABF-huset i Stockholm.
Extra stolar fick bäras fram och värmen steg snabbt i lokalen; intresset för att höra Margaux Leduc berätta om kampen i Frankrike, det nya antikapitalistiska partiet NPA och sin egen väg till den politiska aktivismen.

Idag talar Margaux Leduc i Göteborg:

Göteborg måndag 11 maj
Offentligt möte med Margaux Leduc från Nouveau Parti Anticapitaliste i Frankrike
Folkets Hus, Järntorget. Tid: kl 18.30. Arr: Arbetarinitiativet.

Margaux Leduc om sig själv:

Jag är 23 år, jag är student och praktiserar inom ett område som i Frankrike kallas sociala bostäder. Invandrade människors rättigheter och feminism är grunden till mitt engagemang. Jag är aktivist eftersom jag blir upprörd av nuvarande samhällets tillstånd. Jag blir upprorisk när jag ser att man avskedar tiotusentals arbetare för att bevara profiten till ett fåtal. Jag blir upprörd när jag ser att för samma arbete tjänar en kvinna 20 % mindre än en man. Jag revolterar när jag ser att i detta samhälle kommer pengarna före människan. Men jag har också mycket hopp. Jag har hopp eftersom det överallt i detta samhälle finns människor som inte accepterar och som kämpar mot detta system. Hopp eftersom jag vet att tillsammans kan vi förändra detta samhälle. Det är denna blandning av revolt och hopp som gör att jag är revolutionär.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö,
Borgarmedia om EU och EU-val: SVD, DN1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements