Varför inte förlänga till Älvsjö också?

När man nu ska rusta upp tunnelbanelinjen till Hagsätra kan man väl lika gärna passa på att förlänga linjen till Älvsjö. En sådan förlängning ökar bytesmöjligheten för resenärer i södra Stockholm och möjliggör att byta från pendeltåg till tunnelbana kan ske på fler ställen än i centrala Stockholm. Det skulle alltså innebära en genväg för folk som kommer från söder med pendeltåg och som ska mot Globen-området, Johanneshov och vice versa. Ett alternativ till tvärbanan. Dessutom blir ju kommunikationerna från förorter som Rågsved, Hagsätra och Högdalen bättre än idag. Med än nöjdare resenärer som resultat kan man förmoda.

Intressant?
Bloggat: Yimby,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Ja! Och nästa steg vore ‚Äì faktiskt ‚Äì att förlänga samma linje ända till Fruängen. Därmed skulle människor från röda linjen och gröna linjen kunna mötas utan att ta omvägen via Slussen.

  • Albin

    Bra där! Man har dessutom lämnat väg för en sådan förlängning, det skulle inte behöva bli särskilt dyrt. Men (m) i stockholm har ju bestämt sig för att tunnelbanan är färdigbyggd. Idiotiskt.

  • Jättefina ideér, men det kommer kosta på tok för mycket pengar, med tanke på vad SL redan har planerat att de ska bygga. Bland annat nu citybanan och två andra projekt som är mer prioriterade och mer genomtänkta. Att rusta upp hagsätralinjen är ett måste däremot. men att börja förlänga den är ett mycket större projekt.

  • Pingback: Usel utbyggnad av kollektivtrafiken i Stockholm | Svensson()