Gängen i nordöstra Göteborg

I Nordöstra Göteborg försökte X-team nyligen lägga under sig kontrollen av narkotikahandeln i Gårdsten och Lövgärdet men mötte hårt motstånd från lett lokalt nätverk, numera kallade Gårdstensalliansen eller Vännerna, med uppbackning från Tigrarna och mer etablerade lokala affärsmän. Andra gäng med närvaro i nordöst är Hells Angels som ju har klubbhus i Olofstorp. Olofstorp är också den plats där Denho Acar, grundare av Original Gangsters (OG) delvis växte upp. Som gangstergäng finns OG, om än försvagat, också i nordöst, framförallt i Bergsjön och Kortedala där också olika jugoslaviska nätverk finns. Utöver detta finns också Asir i denna del av Göteborg.

Sammantaget har Göteborg störst närvaro av olika kriminella gäng av alla städer i Sverige och de flesta mc-gäng sant så kallade fängelsegäng (ex. OG, Brödraskapet Wolfpack och Asir) finns representerade i staden och flera av dem i nordöst såväl som på Hisingen. Även nadar jugoslaviska vid sidan av Naserligan existerar, exemeplvis det som fanns (finns?) kring Rade Kotur och hans bolag RK Company.

OG har varit i krig med såväl Naserligan som X-team. I kriget mellan OG och Naserligan i början av 2000-talet stod Tigrarna på Naserligans sida och de har periodvis varit allierade med Hells Angels. Gängkrig är för övrigt något som ganska regelbundet drabbar Göteborg. Olika gäng koncenterrar sig delvis på olika sorters brottslighet, men lokalt är ofta den mest profitabla verksamheten narkotikalangning och det är ofta kontrollen över denna som krigen handlar om.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

4 Replies to “Gängen i nordöstra Göteborg”

  1. Invandrarligorna har väl en del att göra med att Göteborg sen många år tillbaka är Sveriges mest segregerade stad.

    Flyktingpolitiken är ruskigt misskött här.

  2. En upplysning: Hells Angels, Red & White Crew och Red Devils består i stort sett uteslutande av svennar. Brödraskapet Wolfpack har också majoritet svennar. I många andra gäng finns också svennar med (ex. OG, X-team, Bandidos).

Kommentarer inaktiverade.