Abbas går Israels och USA:s ärenden

Quislingen Abbas och hans borgerliga och korrumperade högerrörelse Fatah går allt mer öppet USA:s och Israels ärenden. Nu har man överfallit och mördat två av Hamas viktigare ledare på Västbanken. På samma sätt som man en gång tidigare startade ett inbördeskrig på Gaza gör man nu samma sak på Västbanken. I Gaza förlorade man inbördeskriget på den palestinska sidan. Fatahs agerande den gången vållade oanade skador för den palestinska befolkningen på Gaza och stärkte Hamas makt i området. Detta eftersom Fatah i praktiken kördes bort från Gaza-remsan och Hamas tog över allt, utom de områden och de funktioner som vissa andra rörelser som exempelvis PFLP kontrollerade.

Nu startar man kanske en liknande process på Västbanken. Denna typ av interna strider kan bara gynna den palestinska befolkningens fiender, Israel och dess allierade i form av USA och flera europeiska länder. Risken är också att Fatah kommer (med USA.s och Israels stöd) att ge sig på den med Hamas lösligt allierade vänstern i Palestina som exempelvis PFLP, liksom den vänster som Hamas inte vill ta i med tång.

Intressant?
Borgarmedia: DN, VG1, 2, 3, 4, 5,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
  • Erik

    Senast jag kolla var Fatah med i socialistinternationalen? Varför definierar du dem som en borgerlig högerrörelse?

  • Anders_S

    Erik: Därför att det är det dom är. De har aldrig någonsin varit socialister. Idag är inte heller socialistinternationalen socialister (Dvs de är inte motståndare till kapitalism, utan istället försvarare av den)

  • Pingback: Underliga lagar om - Antisemitism? | Jinges web och fotoblogg()