Privatskolor är ett större problem

Jan Björklund och Nyamko Sabuni lägger idag fram ett förslag på DN Debatt som vid en första anblick kan verka vettigt. Att alla barn ska få möjlighet att delta i skolans sexualundervisning, Ingen ska kunna få befrielse. Detta är i grunden bra, men i verkligheten är det annorlunda. Konsekvensen av det hela i nuvarande privatiserade skolsystem är att de elever det gäller sätts i religiösa skolor istället för i den kommunala skolan. Med ökad segregation, sämre sxualundervinsing och segregerad simskola, religiösa dogmer och annat. Kort sagt riskerar förlsaget från Björklund och Sabuni att förvärra situationen för den lilla gruppen barn som det hela gäller.

Jag tycker utbildningsministern och integrationsminstern borde fundera på hur vi istället kan sätta stopp för religiösa skolor, oavsett om de är kristna, muslimska eller judiska. Men problemet där är väl atta dte natagligen kräver ett återinförande av den offentligt ägda enhetsskolan och ett totalförbud mot privata skolor som finansieras av offentliga medel. Ja, det är ju inget problem i mina ögon, men förmodligen ett problem för Nyamko Sabuni och Jan Björklund.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Radar, Jinge,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Jag håller helt med dig om de religiösa friskolorna. För oss som jobbar ute i Rosengård är det en förfärlig realitet.

  • Ingen kan begära nån konsekvens av Björklund. Å ena sidan ska eleverna vara kunder, å andra sidan ska de disciplineras. Hur får karln ihop det?

  • Vetenskapare

    För en gångs skull håller jag med en socialist. Jag vill dock lägga till att vi borde förbjuda även politiska friskolor som den som (S) vill skapa:

    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2902149.ab

    Eller hur min gode Svensson?

  • Pingback: Jan Guillou och Åsa Linderborg om skolan | Svensson()