Hjälp flyktingarna i Swatdalen och motarbeta talibanerna

Enorma mängder människor i Swatdalen i Pakistan har tvingats på flykt på grund av den pakistanska militärens hänsynslösa offensiv i området. Den svenska solidraitetsorganisationen Solidaritet utan Gränser har därför beslutat samla in pengar till flyktingarna i Pakistan. Meningen är att ge stöd till Labour Relief Campaign, en kampanj som stöd av flera olika organisationer i Pakistan.

Författaren och aktivisten Tariq Ali och en av ledarna för Labour Party Pakistan (LPP), Farooq Tariq, vädjar om internationellt stöd till Labour Relief Campaign (LRC) i kampen mot konsekvenserna av talibanernas styre och regeringens militära offensiv i Swatdalen i Pakistan.

“Syftet är ge omedelbar hjälp till en del av de fler än 1,5 miljoner människor som idag är flyktingar från Malakand-området i den pakistanska nordvästra gränsprovinsen” säger de båda i ett upprop.

LRC bedriver idag ett omfattande hjälpprogram bland flyktingarna, samtidigt som man försöker få stöd för ett politiskt program som kan innebära en utväg ur den nuvarande krisen i landet. I programmet ingår krav som:

– Separation av staten från religionen
– Minst tio procent av den nationella budgeten måste gå till utbildning. Stoppa de statliga subventionerna till religiösa skolor. Förstatliga privata religiösa skolor och integrera dem i den offentliga utbildningen
– En radikal och omfattande jordreform
– En radikal minskning av militärutgifterna. Stopp för kärnvapenprogrammet och en fördelning av militärens jordegendomar.
– Införandet av en ekonomisk politik som ger löner det går att leva på
– Ett slut på NATO:s och USA:s ockupation av Afghanistan, liksom ett bortdragande av amerikanska trupper från Irak och andra delar av världen.

Solidaritet utan Gränser har beslutat att öppna sitt plusgirokonto för alla som vill visa sin solidaritet med LRC:s kampanj. Sätt in ditt bidrag på pg. 131 84 87-4. Märk med “Pakistan”.

Intressant?
Läs mer: Mullvaden,
Borgarmedia: DB,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!