Benny Andersson överraskar

I alla fall överraskar det mig att Benny Andersson skänker 1 miljon kronor till Feministiskt Initiativ och Gudrun Schyman inför EU-valet. Han uttalar också att han sympatiserar med hennes envetna kamp för jämställdhet:

”Eftersom jag sympatiserar med Gudrun Schymans envetna kamp för jämställdhet, så erbjöd jag mig att försöka hjälpa till genom att erbjuda finansiellt stöd till en annons, som berättar om hur man kan gå tillväga när färdigtryckta röstsedlar saknas”, skriver han bland annat.

Och på fredagen hade Schyman stora annonser om de valtekniska mankemangen i svenska tidningar.

Men Benny Andersson uppskattar också Schyman som politiker och ser gärna att hon kommer in i EU-parlamentet. Sverige har mycket att vara stolt över skriver han och nämner allemansrätt, hög levnadsstandard, fina idrottare och ”en och annan rakryggad politiker”.

”Till den kategorin hör Gudrun Schyman. Jag är övertygad om att hon kommer att göra skillnad om hon får en plats i EU-parlamentet och då inte bara i frågor som gäller jämställdhet”, skriver han.

Det är bra, och i alla fall för mig överraskande. Dock är pengarna främst skänkta för att i annonser kunna belysa problemen för småpartier i det svenska valsystemet vad det gäller valsedlar, valsedelsutläggning och dåligt utbildade valförrättare.

Intressant?
Bloggat: Jinge,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

6 svar på “Benny Andersson överraskar”

  1. Gudrun satt ju i tv och sa att fildelning ska vara fritt och hur stämmer det med bennys ideer?
    Verkar helt enkelt vara ett sätt att försöka ta röster från (PP) men då skjuter dom sig i foten. Benny har så många gånger uttalat sig oerhört kritiskt om internet så inte gynnas gudrun av detta.

  2. Mycket glad över att Benny Anderssson visade sig vara en sådan klok man! Och är glad för Gudrun Schymans skull, hon är värd ett sådant erkännande av en sådan stor artist! Jag dras med i det hela och undrar om jag inte ska ändra det jag först hade tänkt att rösta på. After all, Gudrun Schyman är en av efterkrigsvärldens största politiker!

  3. Snacka om att kasta pengarna i sjön.
    Nåja som väl är kommer inte Schyrman (svensk politiks främsta opportunist) in i EU.

  4. …lika glad som en del ovan tycks inte Lars Ohly ha blivit. Enligt dagens SvD vill densamme ha begränsningar för hur mycket en privatperson för ge till ett politiskt part.

Kommentarer är stängda.