Vänsterpartiet förlorar stort

När ungefär hälften av valdistrikten är räknade så är det uppenbart att vänsterpartiet hör till de stora förlorarna tillsammans med junilistan och moderaterna. Vänsterpartiet tappar ett mandat och junilistan kan inte behålla ett mandat. Vinnarna har jag redan skrivit om och det är fortfarande samma partier som återfinns där.

Intressant?
Borgarmedia: SVD, DN1, 2, 3,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements

3 Replies to “Vänsterpartiet förlorar stort”

  1. Att vänsterpartiet förlorade så mycket har en enda orsak: 2004 var toppnamnet Jonas Sjöstedt, i år var det Eva-Britt Svensson. Medan Sjöstedt var en enorm röstmagnet var Eva-Britt Svensson, för att uttrycka det diplomatiskt, allt annat än en röstmagnet.

    Se bara på röstsiffrorna från Sjöstedts hemlän Västerbotten, där vänsterpartiet fick 40,9% 2004, mot 8,4% i år.

  2. Mikke. Om du tror det är enda orsaken är du naiv. Vänsterpartiet var då ett annat parti och hade inget organsierat samarbete med socialdemokraterna. Jonas Sjöstedt hade stor betydelse, men det är knappast enda orsaken till tillbakagången.

Kommentarer inaktiverade.