Valdistriktet där PP och MP har egen majoritet

I Göteborg, i den lilla stadsdelen Burås i södra Göteborg finns ett speciellt valdistrikt. Det valdistriktet består i stort sett enbart av ett studenthem. Det är Göteborgs största studenthem och heter Olofshöjd. I det valdistriktet är Piratpartiet största parti och Miljöpartiet näst största. Även övriga partier har fått en ovanligt hög andel röster i distriktet. Valsiffrorna i procent i distriktet är PP 26,6, MP 23,6, M 12,9, S 11,1, FP 8,9, V 5,4, FI 3,6% C 3,4, övriga 2,2 och KD 1,4. Övriga är helt säkert inte Nationaldemokraterna då SD knappt har några röster alls i distriktet utan mer troligt ArbetarInitiativet eller nåt annat parti.

Intressant?
Borgarmedia om PP och MP: SVD1, 2, 3, GP1, 2, 3, DN1, 2, EX, AB1, 2, Sydsvenskan1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Uppdaterat 19:03: I sluträkningen sr det lite annorlund ut, men ordningen på partierna är gentligen inte ändrad. Det visade sig dock att blanka redovisats som övriga i den preiliminära räkningen. PP 27,02, MP 23,90, M 13,05, S 11,21 FP 9,01, V 5,51, Fi 3,68, C 3,49, KD 1,24, JL 0,92 och övriga (i huvudsak AI) 0,74.

Advertisements
 • Peter

  Jag tycker verkligen det är intressant att studenter tenderar att rösta på piratpartiet. Vi hade något liknande här i Linköping. I stadsdelen Ryd bor uteslutande studenter och i ett av valdistrikten i stadsdelen fick piratpartiet 37,9%

  Det är kanske mest intressant då man kan anta att studenter är de som senare kommer att jobba inom mjukvaruutveckling, uppfinning, konstruktion, medicin osv. De som patenträtten skall skydda…

 • Gadd

  Glädjande att se att M är större än S i en annan del av Socialdemokratins huvudstad!

 • Peter
  Det är bullshit att vi bara är studenter i Ryd även om det finns ett par stråk av studentlägenheter och en hel del studenter i andra delar av Ryd också. Det gick riktigt bra för Pp i alla distrikten i Ryd även om 37,9% var det distrikt det gick bäst i.

 • Pingback: ArbetarInitiativets bästa valdistrikt | Svensson()

 • JoRo

  Peter: ”De som patenträtten skall skydda‚Ķ”

  På vilket sätt skyddar patenträtten? Är det inte snarare så att det håller tillbaka utvecklingen? Är det därför Open Source går så dåligt? (det sista var ironi, ifall du missade)

  Det mest instressant, och glädjande, tyckte jag var att SD inte hade fått så många röster! Det finns hopp för framtiden!