Inaveln i rättsväsendet hotar rättssäkerheten

Inte biologisk inavel, men väl vänskapsband, kompisrelationer, medlemsskap i samma föreningar, samma umgänge osv är saker som faktiskt är ett problem för den svenska rättssäkerheten. Tingsrätten i Stockholm har bestämt att domaren i målet mot The Pirate Bay inte var jävig trots hans medlemskap i flera upphovsrättsvänliga organisationer.

Det hela tyder på otroligt dåligt omdöme från tingsrätten. I ett sånt här mål är bara misstanken om jäv ett problem, och tingsrättens utslag kommer att leda till en än större misstro mot rättsväsendet.

Både Tomas Norström och Stockholms tingsrätt skadar det svenska rättsväsendet allvarligt. Den förstnämnde genom att han tog målet och den sistnämnda instansen genom att man inte kan se allvaret i det hela. Det är för mig uppenbart att Norström är jävig och att tingsrätten inte kan se detta menar jag är ett bevis på mental inavel, så kallad vänskapskorruption.

Intressant?
Borgarmedia: SVD, DN,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements

5 Replies to “Inaveln i rättsväsendet hotar rättssäkerheten”

  1. Nja, tingsrätten bara tycker, det är hovrätten som bestämmer. Att tingsrätten skulle desavoera sig själv var väl inte så troligt?

Kommentarer inaktiverade.