Piratpartiet närmare riksdagen?

Det hävdar SVD efter den senaste opinionsundersökningen från Sifo. Men man kan inte dra en sådan slutsats av de siffror som presenteras. För uppgången för Piratpartiet och Folkpartiet har med EU-valet att göra och behöver inte betyda nånting om ett halvår eller ett år. Speciellt inte när man inser att de viktigaste frågorna för ungdomar inte är fildelning, övervakning och integritet utan istället sysselsättning, jobb, finanskris, ekonomi, miljö och klimat. Och tyvärr finns det ett annat parti som förmodligen är betydligt närmare en riksdagsplats än vad Piratpartiet är, nämligen Sverigedemokraterna.

Intressant?
Bloggat: Erlandsson, Annarkia, ModerataKarameller, FarmorGun,
Borgarmedia: SVD, DN1, 2, GP1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements
  • Peter Sjöberg

    Kan upplysa dig om att,så länge dagens kommun politik bedrivs som den gör,vill vi ha förändring…. Så räkna kallt med Piratpartiet även på lokalnivå.