Skyddsnät bort – straffåtgärder in

Det är regeringens skol- och utbildningspolitik i korta ordalag. Alla möjligheter till att förbättra sina dåliga betyg i framtiden, att kunna hopp av en utbildning man valt, men visats sig vara fel, att välja nytt, att prova på lite olika saker är sådant som regeringen vill ta bort. Det ska bli svårare för den som kommer från arbetarklassen, för den som skolan av någon anledning inte lyckas nå.

Möjligheterna att välja försvinner, för väljer man fel går det inte att reparera i det skolsystem som borgarregeringen nu skapar. Istället för ett skyddsnät för individerna och människorna att reparera det som tidigare gått fel när man själv är mogen för det skapar regeringen ett system där den som skolan inte lyckas nå ska straffas för det. Man ska tvingas läsa om/vidare, inte när man själv vill det utan när lagstiftarna vill det.

Skyddsnät, frihet att välja och möjligheter att utvecklas i sin egen takt tas bort till förmån för repressiva åtgärder. Och inte blir vi av med religiösa privatskolor heller. Regeringen och Jan Björklund skapar istället ökad social segregation och ett skarpare klassamhälle.

Intressant?
Bloggat: Trotten,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Från Konfliktportalen.se: theo skriver Den segregerade staden, Björn Nilsson skriver Häftiga forsar, andread0ria skriver Rock’n’roll i Teheran,

Advertisements
 • hallllll

  Varför i hela friden behåller man friskolorna???

  Och varför kan man inte skriva kommentarer till artikeln i DN???
  halllll

 • Martin

  För den moderna liberalen kan frihet för individen endast uppnås om alla stöps i samma form. Liberalerna får mig att tänka på sången som inleder tv-serien weeds.

  http://www.youtube.com/watch?v=o7Ys9RkvxgI

  Den nationalliberala drömmen…

 • Torbjörn Larsson, OM

  /*faktauppgifter utan källor angivna, borttagna*/ #AS

  /*Kommentarsreglerna finns här:
  http://www.zaramis.nu/blog/kommentarsregler/ */ #AS

  @ halllll:

  DNs kommentarspolitik är veligt omodern, vilken internationell dagstidning som helst har mer funktionell webb; kommentarsmöjligheter till i stort vilken artikel som helst, tillräckligt stora kommentarer möjliga, osv. Istället verkar det som att möjligheten att länka bloggar för friare kommentarer finns. En kick i baken för oss som inte skaffat blogg än…