Koenigsegg organiserar om

koenigsegg.jpgEller rättare sagt så vill man skapa ett nytt bolag vid namn Koenigsegg Group. Förmodligen är syftet att detta bolag ska äga Saab Automobil eller på annat sätt var inblandat i affären. Ägare till det nya bolaget ska vara Christian Von Koenigsegg genom sitt bolag Alpraaz som ska äga 42,5 %. Eker Group, som ägs av Bård Eker ska äga 12% och Koenigsegg Automotive, bolaget som gör Koenigsegg-bilarna och ägs till 49% av Eker Group, ska ha 23,5% av aktierna. Övriga aktier får man anta att de inblandade US-amerikanerna Augie K Fabela, Mark Alan Bishop och Melissa Joan Schwartz ska äga. Och då har väl också personerna bakom det så kallade konsortiet avslöjats.

Precis som Norah4You skriver så imponerar inte de amerikanska personerna som är inblandade i det nya bolaget på något sätt, utan det hela bekräftar det jag hävdat hela tiden. En nedläggning av Saab är nog ofrånkomlig och överhängande.

Augie K. Fabela tycks vara ägare av ett mobiltelefonföretag i Ryssland. Det verkar inte direkt vaar en man som har stor kunskap om bilindustri utan hans intresse för det hela handlar nog om annat än biltillverkning. Det verkar dessutom finnas fler kopplingar till Ryssland i denna affär, en hög chef från GM, svensken Bo Andersson hoppar nämligen över till ryska Gaz utan någon förvarning.

Bård Eker å sin sida verkar inte ha tillräckligt med pengar för att genomföra affären, utan säljer uppenbarligen tillgångar för att det hela ska vara möjligt. Det känns inte direkt som ett positivt tecken.

Intressant?
Borgarmedia: Ny Teknik, GP, DN1, 2, TV, DB1, 2, VG1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

3 Replies to “Koenigsegg organiserar om”

Kommentarer inaktiverade.