Idioti från Beatrice Ask

Justitieminister Beatrice Ask vill ha hårdare straff vid återfallsbrott. Trots att det inte finns forskning som på något sätt stöder tesen att hårdare straff innebär någon som helst minskning av brottsligheten på sikt. Inte heller minskar man antalet återfall genom att skicka folk till fängelse, utan snarare så ökar risken för återfall i brott om man hamnar i fängelse istället för att få böter. Det enda som hjälper är att gå motsatt väg och det har man börjat inse i USA. Frågan är varför Sverige måste göra om USA:s misstag. För det verkar som om regeringen och Ask är helt inte på att göra det.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements

3 Replies to “Idioti från Beatrice Ask”

  1. Det krävs dock ingen forskning för att inse att brottslingar som sitter inlåsta inte begår brott, åtminstone inte sådana som påverkar dem utanför fängelset i någon nämnvärd utsträckning. Låt gå för att rehabilitering är mer önskvärt än bestraffning, men här handlar det om återfallsbrottslingar – rehabiliteringen har redan misslyckats och mer fokus bör därför ges åt att skydda allmänheten.

  2. De flesta återfallsförbrytare har inte genomgått nån rehabilitering. Därför är ditt resonemag inte giltigt. OCh erfarenheter fån USA visar att Kalifornien med hårdare straff har sämre resultat än de delstater som tagit bort hårdare straff för återfallsförbrytare. Än så länge gäller resultaten ungdomar (som de flesta förbrytare är). Det är också bland ungdomar det är viktigt vad man gör.

Kommentarer inaktiverade.