Gangstermiljöerna i Göteborg

Den man som kraschade med en motorcykel i Gårdsten häromdagen och orsakade en 16-årig flickas död tillhör Red & White Crew, ett supportergäng till Hells Angels. Redan tidigare har det påträffats vapen i hans lägenhet, men då lät åklagarna bli att häkta honom. Vilket ju måste anses vara mycket förvånande. Vapen hos en gängmedlem innebär ju att han när som helst kan tänkas använda vapen mot nån annan. Och har han ett vapen, kan man säkerligen utgå från att han fler. Naturligtvis borde han ha häktats för det tidigare vapenbeslaget. Samtidigt hade man ju då, som en bieffekt, räddat livet på en ung flicka.

Mc-olyckan inklusive kringhändelser är samtidigt bara ett exempel på vad som tilldragit sig i den göteborgska gangstermiljön den senaste tiden. Ett annat exempel är tillslaget i Bergsjön mot 8 personer som polisen kände till sen tidigare. Misstankarna i det fallet rör sig om kidnappning (olaga frihetsberövande). Mordet på Nordostpassagen i Olivedal är ytterligare en annan händelse i gängmiljöerna. På nåt sätt är gangstrarnas verksamhet en del av vardagen i Göteborg som inte finns i någon annan svensk stad (kanske finns det i Malmö).

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements