Israels rasistiska bostadsminister

Den ortodoxt judiske israeliske bostadsministern Ariel Atias är enligt egen utsago anhängare av ghetton för ortodoxa judar och reservat för de palestinier som bor i Israel. Han är definitivt motståndare till frihet och fri bosättning utan vill att olika folkgrupper ska bo och leva för sig själva i segregerade områden.

Jag måste säga att jag hört samma resonemang förut, från nazister och högerextremister. I Sydafrika en gång i tiden. Det blir inte aptitligare i munnen på en fundamentalistisk, religiös och fanatisk israel.

Intressant?
Mer om Israel i borgarmedia: DN1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Roland

  Israelerna gör allt fler saker för att flytta sig över strecket från de goda till de onda. De har demokrati (bra) men bosättningar och det gigantiska fängelset i Gaza svärtar ner. Faktum är att Iran det sista med demokratirörelse etc börjar se trevligt ut jämnfört med Israel (nåja, en bra bit kvar men ändock).

 • Mattias

  Det är nog tur att han har åsikten att sekulära israeler ska segregeras från de ortodoxa (jag har inga tvivel om vilkas intressen han vill försvara), för det kan nog även för mer militaristiskt lagda Israeler vara en dealbreaker.

 • Hej,
  Vad han egentligen säger är att den de facto strikta segregering som nu existerar ska lagstiftas. Om hur det ser ut redan nu för den femtedel av Israels befolkning som är araber finns en fantastisk bok skriven av Susan Nathan. Den heter Ett Annat Israel och är publicerad av Ordfront

 • Anders_S

  Benny: Så är det, förstås.