Hur kan folk vara så lättlurade?

För mig är det helt obegripligt att det finns människor som låter sig luras av de kringresande sällskapen med så kallade asfaltläggare från Storbritannien och Irland. Ännu mindre hur man kan betala ut stora summor, uppemot 60 000 kronor har förekommit, i förskott. Att någon låter sig luras av dessa kringresande lurendrejare är för mig helt obegripligt. De kontakter jag haft och det jag sett av dem skriker oseriositet och fiffel lång väg.

Dessa grupper från de engelska öarna utgörs i huvudsak av människor ur den brittiska och irländska resandebefolkningen, men kan knappast anses vara representativa för resande i gemen. De brukar ibland stanna på campingar, som exempelvis Åby i Mölndal, men ofta också på parkeringar. I år stod en del av dem på parkeringen vid gamla Radiohuset vid Stora Torp i Göteborg. De efterlämnade ett hav av skräp när de stack därifrån.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements
 • Gösta

  Hur kan folk vara så dumma att betala i förskott något jag alldrig gjort när det gäller tillfällig arbetskraft

 • Testuggaren

  Villaägare som köper svart arbetskraft begår en kriminell handling. De har helt och hållet sig själva att skylla när de blir lurade. Den som betalade 60 000 i förskott hade säkert råd att bli blåst på de pengarna.

 • Sofia

  Jag fattar det inte heller, men folk kan ju vara så lättlurade att de köper att Moderaterna är det nya arbetarpartiet (Arbeit macht frei, ja) och att Piratpartiet är frihetligt och att Schlagerfestivalen är en tävling i musik…. och så vidare och så vidare och så vidare.

 • Laoinjo

  Framförallt – hur kan man ha missat detta fenomen? Det har ju varit en återkommande mediakampanj tre år på raken om detta nu. Läser inte folk tidningar eller ser på nyheter? Har man valt att vara så insnöad får man faktiskt skylla sig själv.

 • Janne

  /* Du kommer med påståenden som du knappast kan verfiera eller bevisa. De är förmodligen inte sanna, men vill du försöka bevisa att de är sanna, fixa källor! Eller skriv ”MIn uppfattning är att…” ”Jag anser att…” */ #AS

 • De var hem till mig när jag bodde i huset i Angered och ville lägga asfalt i backen ner. Jag sa visst, lägg så mycket ni vill men jag betalar inte en skilling, för det är inte min väg.

  De stack och jag hörde aldrig av dem igen.

 • Frasse

  Haha. Rätt åt dem tror att de lurar staten men så står de själva med byxorna nere!

 • Martin Widmark

  Girighet. De är lurade av sin egen girighet. Inget annat.