Olämplig polis förflyttad

I kvarteret Herrgården i Malmöförorten Rosengård har det länge varit social oroligt. En social oro som underblåsts av en del polisers rasistiska och oövertänkta beteeende. Något som Malmöpolisen sedan december jobbat med att ändra. Det har också sedan polisen började arbeta på ett annorlunda sätt, börjat lugna ner sig i Rosengård.

Då är det naturligtvis olyckligt när en polis gör obscena och otrevliga gester gentemot ungdomar i stadsdelen. Det är därför helt självklart att den uppenbart felande polisen förflyttas och anmäls. Resultatet av ett arbete som förbättrats avsevärt riskerar nu att förstöras på grund av en enskild polismans olämpliga beteende.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements
 • Daniel

  Om en enskild polismans obscena gest kan omintetgöra alla fina resultat som uppnåtts de senaste månaderna var de resultaten nog inte s嬆mycket att hurra för från början, eller hur. Denna inställning att allting alltid bara är poliskårens och myndigheternas fel är en av anledningarna till att det, som Aje Carlbom säger i artikeln, bara kommer att bli värre i Rosengård. Dags att testa nåt annat, t ex nolltolerans.

 • Jakob

  Polisanmäls för vad? Han var ledig och visade fingret för några ungdomar, vad för brott kan han möjligtvis anmälas för?
  Vidare, borde inte facket ha några invändningar för att polismannen straffas (omplaceras) för något som han har gjort på sin fritid?

 • Anders_S

  Jakob: Det är polisen själva (kollegorna han besökte) som anmält honom. Fråga dem.