Militär dödar demonstranter

I Honduras har det varit stora och folkliga demonstrationer till stöd för den bortkuppade presidenten Manuel Zelaya, som ju sagt att han tänkt återvända till landet. Dessa demonstrationer har bemötts på det för diktaturer så vanliga sättet, med våld. Ett sätt som i och för sig inte skiljer sig så hemskt mycket från hur det kan gå till i en del västerländska så kallade demokratier (exempelvis i Göteborg och Genua år 2001).

Två demonstranter har dödats och flera har skadats i Honduras när demonstrerande folkmassor försökte ta sig in på flygplatsen. Enligt polisen är det militären som skjutit med skarpa avpen mot demonstranterna i denna situation.

Honduras utsätts för hårt tryck från andra Latinamerikanska länder och kuppregimen har uteslutits ur de amerikanska staternas samarbetsorganisation OAS.

Intressant?
Bloggat: Pissoffi, Röda Malmö, Approximation,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
  • Pingback: Massaker i Kina | Svensson()

  • /*jag är ledsen Ulf, men ditt påstående kan inte verifieras med oberoende källa och är kontroversiellt. alltså borttaget. Att du också påstår samma sak på din blogg bevisar ingenting. */ #AS