Bekämpa högerextremisternas våld så försvinner vänsterns också

Det effektivaste sättet att få slut på våldet från politiska extremister är att bekämpa högerextremismen och dess våld mot homosexuella, invandare, muslimer och judar. Bekämpar man och får bukt med nazister och högerextremisters våld försvinner nämligen vänsterns våld som på beställning. Huvuddelen av detta har nämligen som syfte att hålla tillbaka nazisterna, att bekämpa nazisterna. Finns inga nazister så blir resultatet nästan inget våld från vänsterextremister.

Glöm inte heller att Brå/Säporapporten slår fast att den enda grupp om kan tänkas utgöra en samhällelig fara är den mycket våldsamma och välbeväpnade nazistgruppen Svenska Motståndsrörelsen (SMR). För i motsats till vänsterextremister av olika slag så har nazisterna tillgång till vapen och militära sprängämnen. Många av dem har begått bankrån och ett stort antal har militär utbildning. Dessutom är det vanligt förekommande att nazister mördar och dödar andra människor. Det har inte vänstern i Sverige gjort på över 100 år.

Och, nej vänstern och nazisterna har inte gjort samma sak vid tennismatchen i Malmö. Nazisterna var förbjudna att delta i demonstrationen och inga nazister fanns heller i demonstrationen. Däremot fanns en grupp i Pildammsparken och de planerade att angripa Stoppa Matchen-demonstrationen, inte delta i den. Dessa omhändertogs dock av polisen innan de ens sågs av demonstranterna och fördes sedan bort. Det vore trevligt om Paulina Neuding i alla fall kunde hålla sig till fakta när hon vantolkar Brå/Säporapporten.

Intressant?
Bloggat: Badlands,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Erik F

  Det är möjligt att du har rätt i rubriken, men jag tror att SÄPO och regeringen sneglar en del på vår 1900-tals historia med ETA, RAF, Röda Brigaderna och inte minst 11/9 där eliten och etablissemanget varit målet och där vänsterintellektuella har stått på terrorsidan.

  Det var tio år sedan jag läste Björn Kumms utmärkta bok om Terrorismens Historia. Skulle vara kul att läsa en uppdaterad analys om dagens situation.

 • Pingback: Vaför man inte kan ha en dialog med Säpo 2 | Mullvaden()

 • Pingback: Trottens Betraktelser » Högern ÄR farligare än vänstern()

 • Martin

  Erik,
  tror du bör läsa om boken. Det framgår i den att förutsättningen för i alla fall RAF var östeuropeiska diktaturer. Utan sådana blir det en riktig uppförsbacke att få igång något, det är inte precis fantasisummor som de mest radikala vänsteraktivisterna kan samla in, det är heller inte lika chic för de besuttna att vara radikala revolutionärer längre. Skulle man kunna ordna fram sådana resurser som krävs i lilla Sverige så kommer det märkas. Rimligtvis borde SÄPO veta detta också.

  Att fokusera på vänstern är rent ideologiskt motiverat och rädslan kommer finnas kvar hos de ideologiskt motiverade även om högerextremister försvinner och våldet från bla AFA upphör. För att de är medvetna om att de aktivister som är beredda att gå så långt för sin sak finns kvar, de vet att dessa fortfarande kommer att göra motstånd emot dem och deras ideologi.

 • du skriver följande. ”Huvuddelen av detta har nämligen som syfte att hålla tillbaka nazisterna, att bekämpa nazisterna. Finns inga nazister så blir resultatet nästan inget våld från vänsterextremister.”
  Detta visar tydligt att vänstervåldet inte skulel försvinna för att höger våldet skulle försvinna. för det är inte våldet som det kämpas mot. Det är de högerextremas existens och nyttjande av rätten att utrycka sina åsikter som det kämpas mot.

  Och om man tittar på det vänsterextrema vpldet så är det tydligt. väldit mycket av detta våld sker då de högerextrema inte utövar vålde elelr bryter mot lagen utan då de nytjar sin lagliga rätt till demonstrationer.

  Så det du skriver i rubriken är falskt.
  /C

 • Pingback: Vänsterextremisters och högerexxtremisters våld är inte jämförbart | Svensson()

 • kapten korvkiosk

  Ordet du letar efter är felaktigt. Falskt är inte samma sak som felaktigt.

  Om du framställer något som något du vet att det inte är = falskt. Om du framlägger fakta du ”vet” är sanna, men som visar sig vara felaktiga = felaktigt.

 • Erik har fått tokfnatt. Det finns ingen vänster som stått bakom den 11:e september. Däremot en höger som legat bakom Oklahoma-bombningen.