Gangstergäng, krig och vapen

Gangstergängen krigar i Köpenhamn och Göteborg. Nästan ständigt och på nåt sätt. I Göteborg har det pågått mer eller mindre oavbrutet sen 2001. I Köpenhamn har det inte pågått lika länge, men det har en del ingredienser som inte synts i Sverige, nämligen rasism och främlingsfientlighet.

I Skåne är man oroliga över att kriget ska spilla över sundet till de skånska städerna och det är helt förståeligt. Minst två av de konstellationer som krigar i Danmark finns i Malmö. Det gäller Black Cobra och Hells Angels. Dessutom finns ju Bandidos i Sverige och de har ju haft konflikter med de flesta andra gäng till och från. Deras supportergrupp X-team och Bandidos själva har varit inblandade i en stor del av morden och gängstriderna i Göteborg.

För att kunna kriga behöver gängen vapen. Dess införskaffas med hjälp av de pengar man tjänat på annan verksamhet och det blir allt vanligare med skjutvapen, även tyngre sådana bland alla sorters kriminella, inte bara gängmedlemmarna. Under senare tid har flera stora sprängmedels- och vapenbeslag gjorts i kriminella gängkretsar i Sverige. Vilket kan tyda på att våldet snart kan komma att blossa upp rejält.

Intressant?
Borgarmedia: Sydsvenskan, KVP, GP, HD1, 2, 3, SVD1, 2, DN,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

2 Replies to “Gangstergäng, krig och vapen”

  1. Black Cobra är inte inblandade i kriget i Köpenhamn. Det är Hells Angels och AK81 som krigar emot Blågårdsgruppen och Den Internationella Klubben.

Kommentarer inaktiverade.