Hårda tag mot demonstranter i Teheran

Precis som i diktaturen Kina tar diktaturen Iran till hårda tag när det gäller att bekämpa människor som vill ha förändringar, människor som demonstrerar och protesterar. I Kina har det handlat om ett våldsamt utbrott av oroligheter som ett resultat av ockupation med långvarigt förtryck och diskriminering av den uiguriska befolkningsgruppen i Xinjiangprovinsen.

I Iran handlar det om att prästregimen slår ner på folk som vill ha mer demokrati, ett annat samhälle helt enkelt. Med attacker från polisen mot demonstrerande människor. Människor som trotsade regimens beslut om att förbjuda demonstrationer. Liksom ifallet med uigurerna i Kina så har det också när det gäller Iran varit demonstration i Stockholm. En demonstration till stöd för de människor som protesterar och demonstrerar i Irans huvudstad Teheran.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements